Musik-Mattias guide till konsertsommaren 2023

Jerusalem

Jerusalem spelar på Hönö 7 juli.  Foto: Pressbild

Konsertsommaren står i antågande och det finns mycket att ta del av i kyrkor, på festivaler och på campingar under sommaren. Sändaren ger dig några av höjdpunkterna bland sommarens återstående kristna konserter.

Jerusalem

Hönö, 7 juli

Det är en minst sagt efterlängtad konsert som väntar på Hönö den 8 juli. Då äntrar Ulf Christiansson och hans mannar scenen i XL-hallen på Hönö för Jerusalems första konsert på 2,5 år. Under den tiden har sångaren bland annat hunnit bli sjuk i, och frisk från, cancer och bandet hälsar på sin Facebooksida att de är taggade inför spelningen. Vi har ingen anledning att tro ­något annat!

 

Newworldson

Halmstad, 7 juli

Det har gått några år sedan senast, men nu är det dags för det energiska kanadensisk-amerikanska bandet Newworldson att återigen dundra ut sin sköna soul, funk och reggae rakt ut i sommarnatten! Hög energi och puls lär vara givna ingredienser, men så är det här också ett mästerligt gäng när det kommer till liveshower.

Lind D

Lin D

Gullbrannafestivalen, 8 juli

Vill du se svenska syskontrion Lin D live i sommar så ska du bege dig till Halmstad och Gullbrannafestivalen! Örebroarna är aktuella med ny musik, nytt skivkontrakt och dessutom en liveshow – så det finns alltså många orsaker att passa på att se dem bjuda på sin högklassiga musik och energiska liveshow.

 

Samuel Ljungblahd

Gotland, 13 och 16 juli

Vad skulle kunna vara bättre än en av våra bästa sångare på några av vårt lands finaste platser? Inte mycket förstås! Samuel Ljungblahd kommer till sommarön Gotland för spelningar både på Snäckan 13 juli och i S:t Nicolai kyrkoruin 16 juli. Befinner du dig på ön finns det ingen anledning att inte se spelningarna!

 

Carola

Foto: Henrik Mongomery/TT

Carola

många olika platser, 15 juli–26 augusti

Hela sommaren lång kommer Carola fortsätta sitt musikaliska jubileum genom sin konsertturné 4 faces som under juli och augusti är inne i pop-fasen av de totalt fyra faserna. Turnén landar på en rad platser runtom i landet och räkna med en riktig folkfest på allt från Skansen till Tjolöholms slott och Furuviksparken när hon kommer för att bjuda in till en musikalisk helkväll!

 

B.I.G.

Löttorp, 26 juli

I sommar har du chansen att skråla med i sånger som Jag ska aldrig lämna dig och Så länge jag lever på nytt på klassiska Elca Löttorp. Under 90-talet var B.I.G. en av de stora begivenheterna i kyrkorna i Sverige, men trots att det är 2023 håller bandet fanan högt och kommer sprida både nostalgi och rockiga toner utöver den öländska stranden i sommar.

 

Salt

Halmstad, 18 augusti

När sommaren börjar lida mot sitt slut är det dags för Skärgårdssång i Halmstad, med en radda av namnkunniga namn i sin lineup. Bland annat finns det chans att se Göteborgsbandet Salt, som under 70- och 90-talen var en av de stora magneterna i det musikaliska kyrk-Sverige. I höstas gjorde de en bejublad spelning på gospelkryssningen mellan Stockholm och Helsingfors och nu är det alltså dags för västkusten att få sin dos av jazzrock som heter duga!

Taggar:

Kör och Musik

Mattias Backlund

0 Kommentarer

LÄGG TILL NY KOMMENTAR

Grundläggande

  • Allowed HTML tags: <em> <strong> <ul type> <ol start type> <li> <p> <br> <a href hreflang>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Missing filter. All text is removed

kommentarer

  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Allowed HTML tags: <br> <p> <strong> <em> <a href> <ul> <li> <ol> <blockquote> <img src alt data-entity-type data-entity-uuid>
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

Filtered HTML

  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Lines and paragraphs break automatically.

 

Till minne