Känslan av en ny julklassiker

Michael W Smith

Michael W Smith. Foto: Pressbild

MÅNADENS MUSIKTIPS. Det tar bara 42 sekunder. Sedan har Michael W Smith fångat lyssnaren. Och då har han ännu inte tagit en enda ton, utan bara låtit lekfulla toner sippra ut från pianot.

Men Michael W Smith är också en riktig virtuos när det gäller många saker – inte minst att skapa glimrande julgodis för stora som små öron. Han har redan skämt bort oss med många julpärlor, inte minst Christmas day och Christmas angels, men verkar inte ha någon ambition om att sluta upp med den saken.

Nya Every christmas plockar upp stafettpinnen på ett alldeles utomordentligt sätt, och fortsätter där de andra slutade: med bjällror, barnkörer och symfoniska toner från en stor orkester. Och förstås, hans egen röst som vid det här laget är en så självklar del att det knappast blir jul om inte hans musik får ljuda minst 52 gånger över nejderna.

Christmas is here är en av många pärlor på albumet, likaså Here with us och tolkningen av den charmanta julhistorien Caroling, caroling – för att inte tala om det klingande vackra julkortet Newborn king där både Michael, stämmor och körer samarbetar på ett sanslöst sätt. Knockande vackert!

Ny julklassiker

Egenskrivet, tolkningar och instrumentalt – allt ryms i Michaels nya stora sagobok för julen 2023. Känslan av en ny julklassiker är direkt och ihållande vid lyssnandet av albumet, som är mer klassiskt än nyskapande. Men det innehåller precis alla element för att värma minst lika mycket som en nyuppgjord brasa i vedspisen.

Sånginsatsen är fenomenal, stråkarna vässade och varenda körton sitter där den ska. Det finns inte mycket att klaga på, helt enkelt – möjligen bara att 39 juliga minuter i Michael W Smiths famn passerar alldeles för fort.

Fakta: Visste du att …

… skivan är ett riktigt familjeprojekt, där hans son Tyler varit med och producerat och hans döttrar finns med i projektet – liksom hans 17 barnbarn!

 

+ Bästa spår… Newborn king är episk och bländande på alla sätt och vis.

 

! Lyssna även på… vilket som helst av Michaels tidigare julsläpp.

Mattias Backlund

0 Kommentarer

LÄGG TILL NY KOMMENTAR

Grundläggande

  • Allowed HTML tags: <em> <strong> <ul type> <ol start type> <li> <p> <br> <a href hreflang>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Missing filter. All text is removed

kommentarer

  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Allowed HTML tags: <br> <p> <strong> <em> <a href> <ul> <li> <ol> <blockquote> <img src alt data-entity-type data-entity-uuid>
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

Filtered HTML

  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Lines and paragraphs break automatically.
CAPTCHA

 

Till minne