Sändaren med i ny opinionsbildningssatsning

PO Flodström och Cilla Eriksson från Pennys kultursällskap kommer hålla i trådarna tillsammans med Sändarens Robert Tjernberg. Foto: Kristin Elmqvist

Ny utbildning för opinionsbildare ser dagens ljus:

Akademin Bilda och Sänd, ett samarbete mellan Bilda, Equmeniakyrkan mitt och Sändaren.

– Vi lever i en samtid där vi riskerar att tystna då påståenden görs om Jesus historicitet och Bibelns tillkomsthistoria. Helt enkelt på grund av att vi själva inte riktigt har koll, vare sig på vår egen eller andras historia. Vår livsåskådning riskerar därmed att reduceras till en privatsak, säger P-O Flodström, projektledare för nya utbildningen ”Akademin Bilda och Sänd”.

Utbildningen är ett samarbete mellan Bilda, Equmeniakyrkan Mitt och tidningen Sändaren. Den riktar sig till alla församlingsmedlemmar som önskar få verktygen att med större självförtroende försvara och förklara sin kristna tro på arbetsplatsen, gymmet eller i kompiskretsen.

– Det är min uppfattning, att vi behöver öva och skärpa våra argument för kristen tro och den kristna världs- och livsåskådningen, säger PO Byrskog, kyrkoledare i region mitt för Equmeniakyrkan.

Enligt den kristna opinionsbildaren Cilla Eriksson som sitter med i projektgruppen är det just därför som akademin nu startar. Cilla finns också med i akademins gedigna föreläsarlista, där vi också hittar flera namnkunniga profiler som Expressens Joel Halldorf, Alpha Sveriges Carl-Henrik Jaktlund och en mängd andra välbekanta namn: Frida Park, Olof Edsinger, Josefine Ahrenius, Stefan Gustavsson, Kristin Elmquist, Jacob Rudenstrand, Micael Grenholm, Olof Brandt, Josefin Lennartsson, Magnus Hagevi, Philip De Croy och Joakim Hagerius. Liksom ovan nämnda PO Byrskog och Sändarens chefredaktör Robert Tjernberg.

Den sistnämnde kommer tillsammans med Flodström och Eriksson hålla i trådarna under de fem utbildningstillfällen som ges under höst/vår 2021/22.

– För min del handlar det om en spännande möjlighet att slå ett slag för kristen opinionsbildning och förhoppningsvis kan det också bli en plats för några att hitta sin talang i ämnet, säger han.

Utbildningen sker antingen via zoom eller på plats i Ungdom med Uppgifts lokaler i Borlänge. Den som anmäler sig kan vänta sig hög kvalitet på talare och att bli inspirerared till att ta plats med goda kristna

värderingar i det offentliga rummet, i sociala medier och på tidningarnas opinionssidor.

– Detta är inte den första akademin av sitt slag i Sverige och både jag och Cilla har goda erfarenheter av både Pethrusakademin och Wilberforceakademin. Men detta är en breddning av utbildningsmöjligheterna och ger dessutom fördelen att kunna vara med på distans, förklarar Flodström.

0 Kommentarer

LÄGG TILL NY KOMMENTAR

Grundläggande

  • Allowed HTML tags: <em> <strong> <ul type> <ol start type> <li> <p> <br> <a href hreflang>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Missing filter. All text is removed

kommentarer

  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Allowed HTML tags: <br> <p> <strong> <em> <a href> <ul> <li> <ol> <blockquote> <img src alt data-entity-type data-entity-uuid>
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

Filtered HTML

  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Lines and paragraphs break automatically.
CAPTCHA