Marklund hoppas på repris i hallen till den 78:e konferensen

Anders Marklund är nöjd med veckan. Foto: Nora Lorek

Konferensledaren och pastorn Anders Marklund tycker att nystarten med hall i stället för tält gick över förväntan. Nu hoppas han på klartecken för att få tillgång till den även nästa år.

Den som av gammal vana gick vägen förbi Hönö arena in mellan husen till det klassiska tältet möttes av ett antal husvagnar och några tält av betydligt mindre ­karaktär. Nej, under nystarten av Hönökonferensen efter två års pandemikonferensande, var det en hel del nytt.

Den nya kyrkan som tillkommit var platsen för flera av programpunkterna liksom dess ­restaurangdel.

Pizzor, sallad och fiskburgare delades ut av ideella församlingsmedlemmar, och andra konferensdeltagare, till hungriga gäster på löpande band. Men den stora nyheten var ändå såklart just att konferenstältet bytts ut mot en industrihall på kort gångavstånd från kyrkbyggnaden.

– Jag tycker hallen gav en liknande känsla som att vara i tältet, men en bottenplatta i stället för ojämt gräs, inte lika fuktigt, bättre ljud och så vidare, konstaterar en nöjd Anders Marklund.

Den kritik som framkommit har handlat om att någon deltagare tyckt att det var lite svårare att som barnfamilj hänga kvar utanför hallen jämfört med tältet.

– Det är nog det enda jag hört, men det mesta andra är på plussidan. Sedan tycker jag det blev väldigt bra med att kyrkan, hallen och 24/7 bönen är placerade så nära varandra. Det har varit lätt att ta sig mellan ställena, ­säger han.

Men om det blir repris på samma plats nästa år är inte hundraprocentigt klart i detta nu.

– Vi är bara lovade i år så vi vet inte om vi kan vara i hallen igen. Men har det funkat bra tror jag inte det ska vara något konstigt med att få låna den igen.

Eftersom hallen ligger mitt i en företagspark skulle ett minus i protokollet kanske vara att del­tagarna ställer till det för verksamheterna, men förutom lite felparkeringar och små missförstånd menar Marklund att det flutit på bra.

För 77:e året i rad har Hönökonferensen nu hållits, och även denna gång ser budgeten ut att gå ihop sig. Även besökarna kom tillbaka.

– Hallen hade runt 1 700–2 000 besökare som mest, sammanfattar Marklund.

Fullt var det på kvällsmötena och många av de andra sammankomsterna har också varit välbesökta. Att suget efter konferens och gemenskap inte försvunnit under pandemin blev just tydligt.

0 Kommentarer

LÄGG TILL NY KOMMENTAR

Grundläggande

  • Allowed HTML tags: <em> <strong> <ul type> <ol start type> <li> <p> <br> <a href hreflang>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Missing filter. All text is removed

kommentarer

  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Allowed HTML tags: <br> <p> <strong> <em> <a href> <ul> <li> <ol> <blockquote> <img src alt data-entity-type data-entity-uuid>
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

Filtered HTML

  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Lines and paragraphs break automatically.

 

Till minne

Söndagsservice