Josefsson ny rektor på ALT

Ulrik Josefsson, ny rektor ALT. Foto: Pressbild

Ulrik Josefsson blir ny rektor för Akademi för Ledarskap och Teologi, ALT.  Han ersätter därmed Niklas Holmefur som sedan tidigare byter lärosäte till Enskilda Högskolan. 

- Jag är tacksam för förtroendet och kommer att ta mig an uppdraget med ödmjukhet och entusiasm, säger Josefsson.

Under hösten 2022 har ALT arbetat med att rekrytera en ny rektor sedan Niklas Holmefur gått vidare till sitt uppdrag på Enskilda Högskolan, EHS. Nu är processen avslutad och det står klart att Ulrik Josefsson blir den nye rektorn för ALT. Detta togs emot med positiva reaktioner och beslutet kunde därmed fastställas av styrelsen.

Ulrik Josefsson är inte ny för ALT. Han har tidigare haft ledningsfunktioner både inom ALT och hos de samfund som driver organisationen. De senaste åren har han varit ALT:s prorektor. Nu går han in i ett nytt uppdrag som rektor, ett förordnande som sträcker sig över de kommande tre åren.

Tidigare pingstpastor

Ulrik Josefsson har tidigare arbetat som pastor och varit utbildningsansvarig inom Pingströrelsen. De senaste 15 åren har han arbetat med att leda teologisk pastors- och ledarutbildning. Han är teologie doktor i Praktisk teologi från Lunds universitet och har rektorsutbildning inom folkhögskolan.

- Med Ulrik som rektor får vi både kontinuitet och förändring. ALT är en organisation med breda nätverk. Utbildningsverksamheten är uppdelad på sex studieorter och samverkar med tre samfund, nio folkhögskolor och över 100 utbildningsförsamlingar. Ulriks kompetens som nätverksbyggare kommer väl till pass i vår organisation, säger Charlotte Arenander, administrativ chef på ALT och sammankallande i rekryteringsgruppen.

Kärnuppgift att utbilda pastorer

ALT:s kärnuppgift är att utbilda pastorer och ledare för församling och samhälle. Denna uppgift ligger fast men måste hela tiden utvecklas. Den utvecklingen kommer nu att ledas av Ulrik Josefsson.

- Jag är tacksam för förtroendet och kommer att ta mig an uppdraget med ödmjukhet och entusiasm. Jag ser fram emot att tillsammans med en mycket kompetent och engagerad personalgrupp fortsätta att utveckla ALT som ett ledande centrum för församlingsnära teologi. Den svenska kulturen behöver många goda teologer, de svenska församlingarna behöver många kompetenta och överlåtna ledare, Guds rike i Sverige och världen behöver många villiga tjänare. Jag ser fram emot att efter bästa förmåga bidra till detta, säger Ulrik Josefsson.

0 Kommentarer

LÄGG TILL NY KOMMENTAR

Grundläggande

  • Allowed HTML tags: <em> <strong> <ul type> <ol start type> <li> <p> <br> <a href hreflang>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Missing filter. All text is removed

kommentarer

  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Allowed HTML tags: <br> <p> <strong> <em> <a href> <ul> <li> <ol> <blockquote> <img src alt data-entity-type data-entity-uuid>
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

Filtered HTML

  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Lines and paragraphs break automatically.
CAPTCHA