Vi är kallade att välsigna Israel

Jag fick nyligen en debattartikel (publicerad i Sändaren 7/2023 med rubriken ”Jag har varit en nyttig idiot” av Pekka Mellergård) av en god vän.

Hon ville att jag skulle ge min syn på ämnet eftersom jag är Israelvän (eller nyttig idiot som artikelförfattaren kallar mig).

Jag blev bedrövad och lade undan tidningen när jag läst. Kunde ändå inte släppa tanken att jag behöver ge ett svar.

Välsigna Israel

Jag tänkte på Saul som blev Paulus som förföljde de kristna. Han fick frågan av Jesus ”Varför förföljer du mig?” Samma fråga skulle kunna ställas här. Vad är syftat med artikeln? Gud har själv sagt att vi ska välsigna Israel.

Upprepas gång på gång

Vi vet vad som hänt genom historien. Hur judarnas lidandes historia har sett ut trots att Gud har valt ut sitt folk. Uppmaningen att välsigna står kvar och upprepas gång på gång. ­Situationen nu är att Israels judar, cirka 8 miljoner människor, står mot arabvärldens cirka 300 miljoner människor. De som enas om att alla judar ska drivas ut i havet så att landet blir Palestina, helt rensat från judar.

Ämnet är brännande och engagerande! Det kan diskuteras i oändlighet ur alla möjliga aspekter. Tack och lov är det vår Herre som har sista ordet.

Vi behöver Guds välsignelse i Sverige och vi är kallade att välsigna Israel.

Sinikka Ekfjorden
Lidköping

Taggar:

Israel
3 Kommentar

LÄGG TILL NY KOMMENTAR

Grundläggande

  • Allowed HTML tags: <em> <strong> <ul type> <ol start type> <li> <p> <br> <a href hreflang>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Missing filter. All text is removed

kommentarer

  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Allowed HTML tags: <br> <p> <strong> <em> <a href> <ul> <li> <ol> <blockquote> <img src alt data-entity-type data-entity-uuid>
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

Filtered HTML

  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Lines and paragraphs break automatically.
CAPTCHA
I. Tillenius
Israel och Jerusalem är heliga för judarna vi är kallade att välsigna! De som är "nyttiga idioter" är de som projicerar "islamofob" på andra men handlar om egen brist att skilja på andarna. De fattar inte att islam är en ond politisk ideologi med täckmantel Allah. Som drabbar Israel skoningslöst som svenska politiker och kyrkans svansar stödjer. Kyrkan överger sin tro och välsignar det Gud är emot. Israel är en konsekvens av det.
Göran Pilqvist
Vad är Israel, förutom en kärnvapenmakt som med världens mäktigaste lands stöd utför etnisk rensning i "det heliga landet", vad är det mer än människor som lever där, är Israel något annat än en påhittad konstruktion för makten att förvalta ett samhälle genom lagar, politiska beslut och demokratiska strukturer precis som alla andra statsbildningar? Hur kommer det sig att kristna människor sätter likhetstecken mellan en stat och det som Bibeln beskriver som ett folk; Israels barn patriarken Jakobs släkt? Var i skriften anbefalles vi att välsigna en stat? Skulle jag dessutom välsigna en stat på enskilda människors bekostnad genom krig, förföljelse och mord? Denna kristna vurm för en stat benämnd Israel kan bara förklaras av pr-trick utförda av godtrogna, förhoppningsvis, sk kristna mediala profiler som återfinns i bl a Dagen och Sändaren.
I. Tillenius
Göran! Du överreagerar med raseri för att du saknar kunskap i ämnet. Om judarnas geografiska historia sedan tusentals år vet du tydligen inte ett smack. Läs på och håll inne med hatet ovärdigt debatten. En palestinsk stat är däremot ett sant påhitt i vår tid. Du borde veta att en lång rad länder har kärnvapen Nato inkluderat. Idel stolpskott i samma match... Var rädd om hjärtat!