Vårgårdamoderat beklagar Kinberg Batras avgång

Moderaterna i Västergötland beklagar att Anna Kinberg Batra nu tvingats bort som partiledare. - Hon har orättvist fått klä skott för avsaknaden av en handlingskraftig politik, säger Mattias Olsson, kommunfullmäktiges ordförande i Vårgårda och tillika medlem i Equmeniakyrkan.

Mattias Olsson undertecknade igår inbjudan till Vårgårdamöte 2018 då förhoppningen är att samtliga partiledare kommer att medverka. Vem som då ska representera Moderaterna kan han bara spekulera om.

– Jag hade gärna sett att Anna Kinberg Batra hade fortsatt som ledare för Moderaterna. Hon har gjort ett bra arbete utifrån de förutsättningar som funnits. Jag tycker uppriktigt synd om henne eftersom hon fick ärva en politik som inte längre fungerar: både Reinfeldts ”öppna famnen-politik” och decemberöverenskommelsen som KD senare drog sig ur.

Anna Kinberg Batra hamnade i en omöjlig situation när de övriga allianspartierna har låtit henne ta striden.  Han kritiserar C, L och KD för det han kallar beröringsskräck när det gäller SD.

Mattias Olsson är kritisk till de egna partikamraterna, framför allt i Stockholms län som stått för den tydligaste kritiken.  Han misstänker att många kommunalråd har varit rädda för att förlora sina jobb vid ett dåligt valresultat.

– Anna Kinberg Batra hade inget annat val i den här situationen än att avgå. Jag tycker att hon gör helt rätt, men jag beklagar att hon försattes i en sådan situation.

När Moderaterna skulle välja partiledare förra gången förordade moderaterna i Vårgårda Elisabeth Svantesson, som även nu nämns som en möjlig efterträdare till Anna Kinberg Batra.

– Det kommer säkert att stå mellan henne och Ulf Kristoffersson.  Jag tror att Kristoffersson skulle ha en större plattform. En annan tänkbar lösning är att förre partiledaren Carl Bildt, som ju har ett stort förtroende i partiet, går in under en övergångsperiod.

Mattias Olsson tycker att Moderaterna har en bra politik och att det inte behövs någon egentlig kursändring utöver den som redan gjorts.

– Men vi har misslyckats med att kommunicera vår politik och där måste Anna Kinberg Batra ta en del av skulden, säger han.

LÄGG TILL NY KOMMENTAR

Grundläggande

  • Allowed HTML tags: <em> <strong> <ul type> <ol start type> <li> <p> <br> <a href hreflang>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Missing filter. All text is removed

kommentarer

  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Allowed HTML tags: <br> <p> <strong> <em> <a href> <ul> <li> <ol> <blockquote> <img src alt data-entity-type data-entity-uuid>
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

Filtered HTML

  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Lines and paragraphs break automatically.
Thomas Kärrlander
Det märkliga är inte att han avgår utan att Batras blev tillsatt från allra första början. Ingen nykter ledning skulle gjort ett sådant val om det inte var planerat. Så vad är då planerna? Ett troligt scenario är förstås att försvaga Moderaterna, som vi också kan konstatera idag, för att släppa fram en rockad inför kommande regeringsbildning. Bli inte förvånad om Annie Lööf slutligen kniper statsministerposten nästa höst.