Skratt och allvar under Vinterkonferensen

- Gör allt ni gör i kyrkan så bra som möjligt. Om du går ”all in” så kommer det att smitta av sig så att fler vill vara med. Det sa Malin Aronsson som stod för en av Vinterkonferensens mest medryckande samlingar.

 

Deltagarna i Equmeniakyrkans pågående medarbetarkonferens har haft ett stort utbud av seminarier och olika samlingar att välja mellan. En av talarna  i konferensen var Malin  Aronsson, radiojournalist, egen företagare och barnledare i Centrumkyrkan i Sundbyberg. Hon roade och engagerade med sitt framträdande som fått rubriken Så får du med dig människor.

Malin Aronsson talade utifrån sina egna erfarenheter om hur en bra idé kan bli till en ännu bättre verklighet.  Förutsättningen är att få fler människor att tro på den.

-        Om ni har svårt att få människor i era kyrkor att ställa upp kanske ni inte håller på med rätt saker. Anpassa verksamheten efter förutsättningarna. Hur ser det ut i din församling? Vilka behov och resurser finns det?

Ibland kan det vara nödvändigt att tänka utanför ramarna om man tror på sin idé, menade Malin Aronsson. Och var inte rädd att be andra om hjälp, uppmanade hon.

-        Jag vet att det kan kännas tröstlöst när man ringt runt och ingen vill ställa upp. Men ibland kan den som du kanske inte trodde så mycket på från början visa sig vara en bra ledare – om han eller hon får forma uppgiften utifrån sina egna förutsättningar och gåvor.

Malin Aronsson talade med stor entusiasm och lockade till många skratt och stor igenkänning.  Budskapet var att våga tänka i nya banor men ändå hålla fast vid en grundidé om man tror på den och att aldrig kompromissa med kvalitén.

-        Satsa stort och genomtänkt så kommer det att locka människor.  Allting blir lättare om vi tror på att det vi gör har en mening. Kyrkan behöver inte skapa en mening, den finns redan i vår tro på det kristna budskap.

LÄGG TILL NY KOMMENTAR

Grundläggande

  • Allowed HTML tags: <em> <strong> <ul type> <ol start type> <li> <p> <br> <a href hreflang>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Missing filter. All text is removed

kommentarer

  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Allowed HTML tags: <br> <p> <strong> <em> <a href> <ul> <li> <ol> <blockquote> <img src alt data-entity-type data-entity-uuid>
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

Filtered HTML

  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Lines and paragraphs break automatically.