Lakewoodskytten led av psykisk ohälsa

Joel Osteen talar med pressen efter skjutningen. Foto: TT

UPPDATERAD. En kvinna öppnade eld, och sköts sedan ihjäl, precis innan gudstjänsten skulle starta i USA:s största megakyrka.

Nu visar det sig att kvinnan fötts som man, identifierade sig som transgender, hade flera alias och led av psykisk ohälsa. Det skriver Christian Post.

Det var under söndagen, precis innan den spansktalande gudstjänsten skulle starta i USA:s största megakyrka, Lakewood church i Houston, som det ofattbara hände.

En kvinna som kom till kyrkan i sällskap med en femårig pojke, drog plötsligt fram ett gevär och öppnade eld inuti gudstjänstlokalen.

Tack vare att två lediga poliser, som var beväpnade, befann sig i lokalerna kunde ett blodbad undvikas men kvinnan själv sköts ihjäl i tumultet. Pojken som kom med kvinnan fördes också akut till Texas ledande barnsjukhus med livshotande skador, enligt Christian Post, CP.

Även en 57-årig besökare skadades lindrigt.

Polisinsats utanför kyrkan. Foto: TT

Uppmanar till bön

Lakewoods pastor Joel Osteen uttryckte sin djupa sorg och uppmanade till bön i ett uttalande efter dådet

- Hela vårt samhälle är djupt berört av dagens tragiska händelser och vi är tacksamma för polisernas snabba agerande. Vi ber att Guds helande kraft ska vila över alla berörda och ge tröst i denna svåra stund.

Han fortsatte:

- I mörkrets stund måste vi klamra oss fast vid vår tro och komma ihåg att ondskan inte kommer att vinna. Gud kommer att föra oss genom det mörkaste mörker. Tillsammans kommer vi att övervinna denna tragedi och stå starka i vårt engagemang för att älska och stödja varandra.

Bombskyddsenhet undersökte den misstänkta väskan. Foto: TT

Förhindrade större tragedi

Troy Finner, chef för Houstonpolisen, hyllade enligt CP de lediga polisernas snabba ingripande för att ha förhindrat en större tragedi.

Enligt honom ska kvinnan efter att ha blivit skjuten också påstått att jon hade en ryggsäck med en bomb, men efter en teknisk undersökning visade det sig inte stämma.

En helig plats

Texas guvernör Greg Abbott uttryckte snabbt stöd för de drabbade i Lakewood Church och underströk att det är extra tungt med tanke på gudstjänstrummets status som en helig och skyddad tillflykts ort.

Med en veckovis närvaro på enligt uppgift runt  45 000 personer är Lakewood Church att räkna som USA:s största megakyrka.

Taggar:

USA
0 Kommentarer

LÄGG TILL NY KOMMENTAR

Grundläggande

  • Allowed HTML tags: <em> <strong> <ul type> <ol start type> <li> <p> <br> <a href hreflang>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Missing filter. All text is removed

kommentarer

  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Allowed HTML tags: <br> <p> <strong> <em> <a href> <ul> <li> <ol> <blockquote> <img src alt data-entity-type data-entity-uuid>
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

Filtered HTML

  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Lines and paragraphs break automatically.

 

Till minne