Kyrkvana språkröret avgår

Märta Stenevi avgår. Foto: TT

Inför valet 2022 avslöjade Märta Stenevi hur bärande de kristna värderingarna är i hennes roll som språkrör.

Efter en tids sjukskrivning har hon nu meddelat sin avgång från rollen.

 

- Jag har ställt upp för att jag har trott att jag har kunnat göra jobbet bäst, men nu tror jag inte det, säger hon till Aftonbladet och fortsätter:

- Det är ett väldigt svårt beslut. Jag ställde upp till omval, fick nytt förtroende från kongressen, men jag tror inte att jag kan vara mitt bästa jag just nu och jag vet inte riktigt hur lång tid det tar att komma tillbaka.

Född och uppvuxen med en pappa som organist och körledare i Svenska Kyrkan, och en väldigt församlingsaktiv mamma berättade hon för Sändaren att hon kände sig hemma under Equmeniakyrkans senaste partiledarutfrågningar inför valet 2022.

Kyrkliga uppväxten kom ikapp


- Det väcker många minnen, tankar och funderingar, konstaterade hon då och förklarade att hon liksom aldrig riktigt kom ifrån tankarna på det större.
-  Som vuxen har jag lagt mitt fokus på människorna och inte på trosfrågor. Men det kommer tillbaka hela tiden. Uppvuxen med kärleksbudskapet och de berättelserna jag hörde inser jag hur närvarande de är i politiken hela tiden, sade hon.

Stenevi meddelade den 18 januari att hon skulle sjukskriva sig. På sociala medier berättade hon att hon var "sliten" efter den gångna hösten, då mycket hände samtidigt. Dels i familjen, "men också alla spekulationer och läckor inför vår kongress".

Det ska inte finnas någon spricka mellan Daniel Helldén och Stenvi, uppger kansliet. Foto: TT

Dålig arbetsmiljö på MP:s kansli

I höstas beskrevs arbetsmiljön på Miljöpartiets kansli som "ohållbar" i ett mejl skickat till partiets valberedning, och Stenevi pekades ut som problemet.

I november höll partiet ett mycket jämnt språkrörsval, där Daniel Helldén med bara en rösts marginal valdes till nytt manligt språkrör. Enligt partisekreterare Katrin Wissing har samarbetet med Daniel Helldén dock inte haft något med frånvaron att göra, rapporterar TT.

TT/Sändaren

0 Kommentarer

LÄGG TILL NY KOMMENTAR

Grundläggande

  • Allowed HTML tags: <em> <strong> <ul type> <ol start type> <li> <p> <br> <a href hreflang>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Missing filter. All text is removed

kommentarer

  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Allowed HTML tags: <br> <p> <strong> <em> <a href> <ul> <li> <ol> <blockquote> <img src alt data-entity-type data-entity-uuid>
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

Filtered HTML

  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Lines and paragraphs break automatically.

 

Till minne