Hallå där … hur var festen?

fest

Gäster anländer till Rosenbad för statsminister Ulf Kristerssons mottagning med anledning av hans 60-årsdag. Foto: Pontus Lundahl/TT

Margret Josefsson, som sitter i Equmeniakyrkans styrelse, var en av runt 350 gäster som blev inbjuden till statminister Kristerssons 60-årsfest.

Hur var festen?

Margret Josefsson

– Jag tycker att den var trevlig, även om vi fick stå i kö i en timme innan vi kunde gratulera statsministern. Men jag hade trevligt sällskap av Sofia Camnerin, generalsekreterare i Sveriges kristna råd. Sedan blev det mingel med övriga inbjudna, varav några från andra kyrkor. För övrigt var det många representanter från näringslivet, idrottsrörelsen och kulturlivet.

Fanns det några andra kristna företrädare, förutom du och Sofia Camnerin?
– Kardinal Anders Aborelius, biskoparna  Andreas Holmberg och Marika Markovits fanns också på listan över inbjudna. Jag blev inbjuden som representant från Equmeniakyrkan men känner också Ulf Kristersson och hans fru sedan lång tid tillbaka. De har två adopterade döttrar från Sydkorea och statsministern var under en tid ordförande för Adoptionscentrum där jag jobbat under många år. Eftersom jag själv är adopterad så fick vi ett speciellt band inte minst genom en gemensam studieresa till Sydafrika.

– Jag tycker att det känns bra att kyrkorna också finns med i sådana här sammanhang. Många som jag hälsade på undrade vad jag representerade och jag har nog aldrig fått förklara för så många vad Equmeniakyrkan är.

Det har fått stor uppmärksamhet att födelsedagsfirandet har bekostats av skattepengar. Vad tänker du om det?
– Det var ju en väldigt enkel bjudning med snittar och alkoholfria drycker och inte något överdåd. Jag tänker att det är väl i samma prisklass som när en pastor slutar sin församlingstjänst och församlingen står för fritt kyrkkaffe med tårta.
 

Taggar:

politik

Christina Larsson

0 Kommentarer

LÄGG TILL NY KOMMENTAR

Grundläggande

  • Allowed HTML tags: <em> <strong> <ul type> <ol start type> <li> <p> <br> <a href hreflang>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Missing filter. All text is removed

kommentarer

  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Allowed HTML tags: <br> <p> <strong> <em> <a href> <ul> <li> <ol> <blockquote> <img src alt data-entity-type data-entity-uuid>
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

Filtered HTML

  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Lines and paragraphs break automatically.

 

Till minne