Equmenia tar ställning för unga asylsökande

I samband med Equmenias årsmöte i Växjö 17-19 november beslutede ungdomsförbundet att ställa sig bakom kraven från rörelsen #vistårinteut. Kraven handlar om situationen för ensamkommande barn och ungdomar som sökt asyl i Sverige.

Det var under helgens årsmöte för Equmenia, ungdomsförbundet till Equmeniakyrkan som man beslutade att ställa sig bakom tre krav från rörelsen #vistårinteut som arbetar för asylsökande och ensamkommande barn och ungdomar i Sverige.

1. Att stat och kommuner omedelbart stoppar omflyttningarna av ensamkommande barn och unga som befinner sig i asylprocess, i suicidpreventivt syfte.

2. Att Migrationsverket fryser alla utvisningar för ensamkommande barn och unga omedelbart utifrån den rättsosäkerhet och brist på kunskap om barnperspektivet som råder på Migrationsverket.

3. Att våra politiker tar beslut om amnesti för alla ensamkommande barn och unga som varit i Sverige mer än ett år.

Beslutet kom efter en motion från Equmenias lokalförening i Luleå. Kraven som årsmötet valde att ställa sig bakom lyder;

”För oss som kristen barn- och ungdomsorganisation är det självklart att stå upp för barn och unga i asylprocessen i vårt land. Vi möter många av dessa unga i våra lokalföreningar och ser på nära håll hur unga människor tvingas leva i stor oro i väntan på beslut. Det är inte rimligt", säger Carin Dernulf, generalsekreterare för Equmenia. 

LÄGG TILL NY KOMMENTAR

Grundläggande

  • Allowed HTML tags: <em> <strong> <ul type> <ol start type> <li> <p> <br> <a href hreflang>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Missing filter. All text is removed

kommentarer

  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Allowed HTML tags: <br> <p> <strong> <em> <a href> <ul> <li> <ol> <blockquote> <img src alt data-entity-type data-entity-uuid>
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

Filtered HTML

  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Lines and paragraphs break automatically.
Thorsten Schütte

Bra rytet, equmenia! Den pågående nya "Baltutlämningen" är en skam för vårt land!

Sven Andersson

Instämmer!