Efter "Jesus Revolution" - nu filmatiseras Kung Davids liv

Jesus Revolution tog filmvärlden med storm. Kan House of David göra samma sak i seriernas värld? Foto: Press

Regissören bakom biosuccén "Jesus revolution" ligger nu bakom en serie om Kung David som kommer sändas på streamingtjänsten Amazon prime. 

 

 

I Sverige är Jon Erwin kanske mest känd för att vara manusförfattare och regissör till filmen "Jesus Revolution", om Jesusrörelsens förgrundsgestalt Lonnie Frisbee. En film som under en tid toppade den svenska Biotoppen och banade vägen för flera filmer med kristna förtecken på svenska biografer.

Tillsammans med den tidigare Netflix och Youtube-chefen Kelly Merryman Hoogstraten, har han nu startar filmbolaget The Wonder Porject och redan nu har kontrakt skrivits med en av de största streamingjättarna för ännu en produktion med kristna förtecken. Det skriver Christian Post.

Klara för seriestart

Satsningen "House of David" som följer berättelsen om de gammaltestamentliga kungarna David och Saul är klar för att rulla hos Amazon Prime. 

Med tanke på denpublik som andra kristna serie, till exempel "Chosen" son nu setts av över 200 miljoner människor, fått under senare år är det inte omöjligt att tänka sig att Prime också ser det som en strategi för att bredda sin publik i en tid när många streamingjättar famlar efter ett sätt att öka eller ens bibehålla sin affär.

 

Jon Erwin. Foto: The wonder project

Serien beskrivs som en intensiv utforskning av kung Sauls fall och den unga herdepojken Davids oväntade uppgång till makten. Enligt officiella beskrivningen från Amazon får tittarna till hur Sauls stolthet leder till hans undergång och hur profeter förbereder sig för att störta honom, genom att smörja David som den andra kungen. "Två kungar. Ett rike. Resultatet blir krig," förutspår beskrivningen. Den nya serien utlovar minst sagt en dramatisk berättelse om makt, tro och kungliga intriger.

Inte helt oväntat har man också knutit till sig The Chosen regissören och manusförfattaren Dallas Jenkins som rådgivare.

Rembrandts tolkning av den harpospelande David inför kung Saul. Seriens huvudpersoner. Foto: Commons

Jon Erwin är full av förväntan inför seriestart.

- Med House of David som det första projektet på Prime  krattar vi manegen för värderingsdrivna filmer och TV-shower även som srreanibf. Detta är en milstolpe för The Wonder Project, och vi är glada över att arbeta med ett företag som förstår och stödjer vårt uppdrag och vår publik, säger han enligt Christian Post.

Kommer bli fler serier

Erwins vision sträcker sig utöver "House of David" och tanken med The Winder project är att skapa mer värderingsdriven film med tanke att kunna passa hela familjen.
- Det finns en publik som efterfrågar detta,  och jag själv behöver mer av detta i mitt hem, förklarar Erwin för Variety.

Kelly Merryman Hoogstraten. Foto: The wonder project.

Till sajten avslöjar han också att bolaget förutom att sälja sina produktioner till etablerade nätverk, streamers och filmdistributörer, också undersöker möjlighter till  egna distributions- och streamingalternativ.

Ta tillbaka tron till skärmarna

Kollegan Hoogstraten fyller i:

- Vårt mål på The Wonder Project är att berätta historier som återställer tron på saker värda att tro på, och att göra detta i stor skala. Vi har blivit överväldigade av Amazons engagemang att hjälpa oss med detta – både genom de betydande resurser de lägger in i detta och deras förtroende för oss att berätta dessa historier autentiskt för vår publik.

Inget startdatum för serien har ännu angetts.

Taggar:

Film Serier prime
0 Kommentarer

LÄGG TILL NY KOMMENTAR

Grundläggande

  • Allowed HTML tags: <em> <strong> <ul type> <ol start type> <li> <p> <br> <a href hreflang>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Missing filter. All text is removed

kommentarer

  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Allowed HTML tags: <br> <p> <strong> <em> <a href> <ul> <li> <ol> <blockquote> <img src alt data-entity-type data-entity-uuid>
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

Filtered HTML

  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Lines and paragraphs break automatically.

 

Till minne