Dogge Doggelito: "Man får lita på Gud som en superkraft"

Douglas ”Dogge Doggelito” Leon har gästat Centrumkyrkan i Farsta, först i gudstjänsten med både predikan och vittnesbörd och vid kyrkkaffet med frågestund.

 

Du studerar vid THS och ska bli präst?

- Nej jag ska inte bli präst, men jag hoppas att jag får lika mycket kunskap som dem. Jag vill inte hålla förrättningar som dop och begravningar utan vara ute bland folk. Jag lägger allt i Herrens händer och litar på honom.

Hur reagerar de unga när du berättar om din tro?

- De tycker det är intressant och kanske tar de till sig mitt budskap, men möten då människor tar kontakt för en dialog är också viktiga för mig.

Finns det tillfällen då det är bättre att hålla tyst om sin tro?

- Jag är stolt över att jag har en tro. I Sverige är man konstig om man har det, vissa länder är man konstig om man inte tror. Man får lita på Gud som en superkraft. Utan den tron missar man något.

Tror du att någon vändning kommer att ske, så att fler blir troende i Sverige?
- I länder där befolkningen har det tufft är Gud med i vardagslivet. Invandrarna kommer med sina vanor och lär oss svenskar mycket. När det blir allt sämre här i Sverige kommer tron på Gud nog tillbaka och blir mer och mer populär.

Har du något speciellt ställe där du möter Gud?

- Ja när jag står på scenen och sjunger det är mitt jabb. I den stunden kanske folk blir glada och glömmer sina problem . Jag fick gåvan tidigt att kunna sjunga. Jag ger av min glädje och får andra att bli glada. Vi har alla fått olika kunskaper och talanger och det gäller att förvalta dessa gåvor.

Hur förmedlar du tron till dina fyra barn?
- Barnen får upptäcka själva utan att jag prackar på dem, de har öppna sinnen. Att vara tillsammans med andra kristna kanske också skulle vara bra.

Ditt viktigaste måtto?
- Att i alla situationer vara ödmjuk.  

LÄGG TILL NY KOMMENTAR

Grundläggande

  • Allowed HTML tags: <em> <strong> <ul type> <ol start type> <li> <p> <br> <a href hreflang>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Missing filter. All text is removed

kommentarer

  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Allowed HTML tags: <br> <p> <strong> <em> <a href> <ul> <li> <ol> <blockquote> <img src alt data-entity-type data-entity-uuid>
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

Filtered HTML

  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Lines and paragraphs break automatically.