Nyhet

Christer Daelander vinner pris för mänskliga rättigheter

Christer Daelander får årets Denton och Janice Lotz människorättspris. Daelander som är den Baptistiska världsalliansens representant i FN prisas för enastående insatser för att säkra, försvara och utveckla de mänskliga rättigheterna. Pristagaren har arbetat ekumeniskt med både Vatikanen och andra kristna kyrkor och traditioner i kampen för religionsfrihet i Europa, Mellanöstern och i Centralasien. I motiveringen lyfts särskilt Daelanders kamp mot kränkningar av religionsfriheten i Tadzjikistan och i Afghanistan. I november 2017 samlade Daelander nyckelpersoner från kristna minoriteter i Centralasien för att erbjuda hjälp till självhjälp för religionsfriheten i hemländerna. 

-Christer är ett praktexempel på baptistiskt engagemang för mänskliga fri-och rättigheter. Hans djupa gudstro och engagemang för kyrkan visar på kraften från Jesus Kristus och vi prisar honom nu för hans lojalitet, tro och insatser. Christer går i Jesu fotspår och har gjort skillnad på riktigt, säger den Baptistiska världsalliansens generalsekreterare Elijah Brown. 

-Christer har gjort enastående insatser i försvaret av mänskliga rättigheter i Equmeniakyrkan, den Europeiska Baptistfederationen och i Baptisternas Världsallians, säger Karin Wiborn, generalsekreterare för Sveriges Kristna Råd. 

Priset kommer att delas ut i Schweiz under juli månad. 

 

  • 0 Kommentarer

  • Lägg till ny kommentar