”Bilda är något av det finaste som finns”

Pastor, kommunalråd, ordförande i arbetsmarknad och socialnämnden i Karlstad. Tidigare internationell sekreterare för SMU. Bildas nya förbundsordförande är allt annat än rookie i mötesvärlden.

Per-Inge Lidén tycker att det känns stort att ta över ordförandeposten och när han fick frågan i februari kände han att det skulle bli riktigt roligt.

- I Bilda finns så många olika rörelser; kyrkor, kulturarbetare och popgrupper. Att hålla ihop alla dessa tycker jag känns spännande.

Vad tar du med dig från dina tidigare sammanhang?

- Jag tror att jag kan föra ihop olika världar. Jag har ganska mycket erfarenhet av att sitta som ordförande och har varit med i ganska många mycket, både kyrkligt och i samhället.

De ville ha en katolsk eller ortodox kvinna; hur känns det?

- Ja, jag är ju den jag är, jag kan inte göra om mig. Men jag behöver andra folk omkring mig som har andra erfarenheter i livet. Och en styrelse är ett team som jobbar ihop, det är inget enmansjobb.

Hur ser du på frågan om Sensus? Hur går Bilda vidare själva?

- Vi får helt enkelt tänka utifrån där vi är och jobba med de människor och strukturer som finns i Bilda och göra det bästa av det. Jag vill få in fler unga i verksamheten. Det är viktigt att människor från andra kulturer känner sig hemma i Bilda och att deras frågeställningar tas på allvar.

Framtiden?

Bilda måste vara en rörelse som vill leva med i vår tid och vår tids frågeställningar, så att vi inte svarar på frågor som människor inte ställer. Jag tror att vi har mer att bidra med än vi tror och att vi är efterlängtade i samhället.

LÄS MER OM BILDAS ÅRSMÖTE I SÄNDAREN 23/2015.

AnnaSara Dahlén Gotting

LÄGG TILL NY KOMMENTAR

Grundläggande

  • Allowed HTML tags: <em> <strong> <ul type> <ol start type> <li> <p> <br> <a href hreflang>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Missing filter. All text is removed

kommentarer

  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Allowed HTML tags: <br> <p> <strong> <em> <a href> <ul> <li> <ol> <blockquote> <img src alt data-entity-type data-entity-uuid>
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

Filtered HTML

  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Lines and paragraphs break automatically.