Nyhet

Bibelfjäll tar paus

Bibelfjäll i Hemavan tar paus under ett år på grund av för få sökande. Även flera andra bibelskolor som drivs som folkhögskolekurser märker av ett lägre söktryck.

Bibelfjäll i Hemavan, som är en kombinerad bibelskola och fjällutbildning, har varit igång under åtta år. Redan 2013 hotades kursen, som då drevs av Lidingö folkhögskola, av nedläggning.

Härnösands folkhögskola tog då över ansvaret och har sedan dess anordnat kursen i samverkan med bland annat Equmeniakyrkan, Equmenia och EFS Västerbotten.

Läsåret 2017/2018 hade Bibelfjäll nio deltagare, vilket är färre än vad som krävs både för lönsamhet och för gruppdynamiken, enligt utbildningsledare Niklas Jonsson.

-Vi vill leverera en kurs med bra kvalitet, vilket blir svårt att göra med för få deltagare. -Därför har vi beslutat göra en paus med sikte på att komma igen läsåret 2018/2019.

Niklas Jonsson vet inte vad det lägre söktrycket beror på men anar att den allmänna högkonjunkturen i samhället där det är lättare att få jobb kan ha bidragit. Dessutom är konkurrensen från andra utbildare stor.

-Vi kanske inte heller fullt ut lyckats marknadsföra att Bibelfjäll också ger en gedigen fjällutbildning, säger han.


Christina Larsson

 

  • 0 Kommentarer

  • Lägg till ny kommentar