Ärkebiskop Antje Jackelén Hetast i Almedalen

Ärkebiskop Antje Jackelén är Hetast i Almedalen 2014. Det är pr-byrån Westander som nu har utsett vinnaren bland 99 nominerade. Ärkebiskopen får priset för att på kort tid ha blivit en samlande röst för mångfald och öppenhet.

- Svenska kyrkans klockringning satte tonen för en Almedalsvecka präglad av manifestationer för mångfald. Ärkebiskop Antje Jackelén har klivit fram som en stark och samlande röst för alla människors lika värde, säger Hanna Berheim, pr-konsult på Westander och juryns ordförande, i ett pressmeddelande. 

Juryns motivering lyder: Ärkebiskop Antje Jackelén står för allt det som Almedalsveckan är - öppenhet, tillgänglighet och personliga möten. I sociala och traditionella medier, liksom på gator och torg, står hon upp mot hat och intolerans. På kort tid har hon blivit en samlande och tydlig röst för alla människors lika värde. Svenska kyrkans klockringning satte tonen för en Almedalsvecka präglad av manifestationer för mångfald. 

Av 99 nominerade valde juryn ut sex finalister: Ärkebiskop Antje Jackelén, Bris-telefonen, Gudrun Schyman/Feministiskt initiativ, Slöseriombudsmannen, St1:s kampanj Slå ett slag för miljön och Studieförbundet Vuxenskolans kampanj Mitt Val. 

- Med Hetast i Almedalen vill vi inspirera fler att bli aktiva i samhällsdebatten. Vi är glada över att fler än någonsin har engagerat sig och nominerat kandidater till priset, säger Hanna Berheim, pr-konsult på Westander och juryns ordförande. 

Priset Hetast i Almedalen delas ut för åttonde året i rad och går till den aktör som lyckas bäst med att nå ut med sitt budskap under veckan i Visby. 

Elisabet Sandberg
 

 

LÄGG TILL NY KOMMENTAR

Grundläggande

  • Allowed HTML tags: <em> <strong> <ul type> <ol start type> <li> <p> <br> <a href hreflang>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Missing filter. All text is removed

kommentarer

  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Allowed HTML tags: <br> <p> <strong> <em> <a href> <ul> <li> <ol> <blockquote> <img src alt data-entity-type data-entity-uuid>
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

Filtered HTML

  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Lines and paragraphs break automatically.