Alice Bah Kuhnke ny minister för kultur, demokrati och samfund

Alice Bah Kuhnke heter Sveriges nya kultur- och demokratiminister. Kuhnke, som bara varit medlem i Miljöpartiet i tre dagar, får också ansvar för samfundsfrågor.

Alice Bah Kuhnke, som har en uttalad kristen tro, grundade tankesmedjan Sektor3. Hon har varit verksamhetschef för avdelningen Idéer för livet på Skandia, generalsekreterare för Rättvisemärkt/Fair Trade, hållbarhetschef på teknikkonsultföretaget ÅF och är för närvarande generaldirektör på Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällefrågor.

- Jag känner mig laddad och redo, säger Alice Bah Kuhnke, om sin nya uppgift.

Hon vänder sig mot att beskrivas som oerfaren i politiska frågor bara för att hon började sitt offentliga liv som programledare.

- Jag är inte politiskt oerfaren. Jag har jobbat med demokratifrågor i större delen av mitt yrkesverksamma liv. Jag känner Miljöpartiet, mitt parti, väldigt väl och känner så klart att det är ett stort förtroende jag har fått av mitt parti.

TT: När blev du medlem i partiet?

- Jag blev betalande medlem för tre dagar sedan. Men jag har varit väldigt nära partiet och fört diskussioner om ett djupare engagemang under många år.

TT: Hur ser du på den pågående mediekrisen?

- Det finns många utmaningar inom kulturområdet och jag ser fram emot att komma tillbaka med tydliga, konkreta besked om hur vi tänker jobba med dem och andra frågor.

LÄGG TILL NY KOMMENTAR

Grundläggande

  • Allowed HTML tags: <em> <strong> <ul type> <ol start type> <li> <p> <br> <a href hreflang>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Missing filter. All text is removed

kommentarer

  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Allowed HTML tags: <br> <p> <strong> <em> <a href> <ul> <li> <ol> <blockquote> <img src alt data-entity-type data-entity-uuid>
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

Filtered HTML

  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Lines and paragraphs break automatically.
Thorsten Schütte
Ett bra val. Och klokt att lägga idrotten utanför hennes ansvarsområde så den hamnar hos folkhälsa och sjukvård där den bättre hör hemma. Och det är även klokt att ge MP mera ministerposten än strikt proportionalitet kräver. Löfven lyssnar på Bamse: den som är stor ska vara snäll. Hade Reinfeldt gjort likadant hade han sluppit bottenskrapa moderaternas begåvningsreserv och de mindre allianspartierna hade kunnat profilera sig mera.