Kyrkkörens "flash mob" underhöll kunder i livsmedelsbutik

Fredagshandlingen förgylldes av Värnamokören som bjöd på en gospelklassiker bland grönsakerna. – Det är första gången vi gör en sådan här sak och responsen har verkligen varit positiv, säger Adan Brown, musikledare i Värnamo Missionskyrka.

                   
Youtube-filmen där kören “Lingon och Mjölk” överraskar kunderna i en ICA-butik i Värnamo har spridits som en löpeld på internet. I skrivandets stund har den delats och visats över 177 000 gånger i sociala medier. Kören bjöd oväntat på en stämningsfull version av Marvin Gayes ”Ain't no mountain high enough”.
– Vi valde en låt som inte direkt är gospel, för att väcka nyfikenhet på kören och på kyrkan, säger han, säger Värnamo Missionskyrkas musikledare Adan Brown.

Han berättar att det var ICAs butikschef Rainer Lorenzen som kom med förslaget. Körens respons var odelat positiv.
– Vi såg ett nytt och spännande sätt att synas på, säger han.

Under deras flash mob stod musikledaren Adan Brown lite undangömd bakom en butiksanställd som sålde blommor, medan han stöttade körsångarna med några tecken. Han la märke till en av kunderna som nästan sprang ut när de började sjunga.
– Kanske var personen rädd för att behöva sjunga själv också, haha. Men de flesta såg glada ut, samlades runt oss och var nyfikna på vad som hände, säger Adan Brown.

Oväntat stor spridning

Hade initiativet ägt rum för några år sedan, när flash mob var som mest inne, hade Adan Brown förstått det stora mediala intresset. Nu förvånar det honom att deras butiksframträdande, som filmades av kamerateamet Finnveden säljkraft, blivit den 14:e mest sedde filmen på Youtube i hela Skandiniavien.
– Det är roligt att det blivit så uppskattat! I lördags hade vi en konsert i kyrkan och pratade jag med flera personer som kom till kyrkan för första gången efter att ha sett Youtube-klippet, säger Adan Brown.

 

Han berättar också att på ett konvent för ICAs butikschefer visades filmen som ett exempel på hur man kan göra nytta i Sverige.

Kommer ni att göra något liknande igen?
– Kanske inte i en livsmedelsbutik. Men skulle någon vilja att vi gjorde något liknande i ett annat sammanhang, till exempel på ett företagsevent eller en mässa, så får vi ta ställning till det då, säger Adan Brown.


Se körens flash mob här: https://youtu.be/7kGW6tn0354


Fakta: Flash mob
En flash mob är när en grupp människor plötsligt samlas på en offentlig plats och gör någonting oväntat, för att sedan gå därifrån som om inget hade hänt. Det kan handla om att man bara vill göra något oväntat och roligt, men man kan också använda flash moben för att uppmärksamma något som man tycker är viktigt.

LÄGG TILL NY KOMMENTAR

Grundläggande

  • Allowed HTML tags: <em> <strong> <ul type> <ol start type> <li> <p> <br> <a href hreflang>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Missing filter. All text is removed

kommentarer

  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Allowed HTML tags: <br> <p> <strong> <em> <a href> <ul> <li> <ol> <blockquote> <img src alt data-entity-type data-entity-uuid>
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

Filtered HTML

  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Lines and paragraphs break automatically.