I helgen blir Globen en väckelsearena

En dröm för ett par år sedan blir till helgen verklighet i Globen. Personerna bakom konferensen Fire of God vill samla Sveriges kristna och hoppas på en kommande väckelse. De kritiska rösterna vill de helst inte lyssna på nu.

Här är den korta versionen av hur det kommer sig att det unga brödraparet Patrik och Charles Haddad imorgon står som huvudarrangörer för en tredagarskonferens i Globen: För några år sedan träffar de en nigeriansk kristen bosatt i Sverige vid namn Francis Anene. Anene blir något av en mentor för killarna och tillsammans med deras vän Omid Seppänen bildar de fyra organisationen Banner of Truth Mission. Gruppen får, enligt Patrik, ”massa tilltal, drömmar och profetiska ord från Gud” med budskap om att de ”ska göra något tillsammans”. Efter drygt ett år får Anene genom en dröm klart för sig att det handlar om att ”ta Globen”. Gruppen ber intensivt över detta och upplever att de får fler tilltal och drömmar som bekräftar att det är från Gud.

- Vi förstod att det inte handlade om våra egna ambitioner utan något som Gud vill göra i Sverige, säger Patrik.

Gratis inträde och omfattande marknadsföring i bland annat Expressen och Stockholms lokaltrafik har väckt frågor om hur konferensen finansieras. Oavsett om det har varit en kristen dagstidning eller humorduon Filip och Fredrik som ställt frågan, har svaret varit detsamma: ”Gud är Gud”. 

- När han kallar är han kapabel att förse. Det är jättemånga som är med och sår in; katoliker, icke-kristna, pingstvänner, ortodoxa och så vidare, säger Patrik.

Målet med konferensen är att samla kristna från olika samfund och bakgrunder. Resultat hoppas de blir en ny väckelse.

Vad menar ni med väckelse? 

 Att det kommer en ny, fräsch andlighet. Att det blir en utgjutelse av Anden som gör att kristna vaknar. Vi tror att väckelse startar i Guds hus.

Om ni vill samla människor från olika sammanhang, har ni funderat kring uttryckssätten under konferensen?

- Vi tror att Guds närvaro kommer att vara där starkt, så folk kommer känna sig hemma. Då tror jag att folk kommer sluta bry sig om det yttre.

Imorgon drar det igång. Förutom de fyra männen kommer ett holländskt par från organisationen Touch, Reach and Impact the Nations att tala. Patrik är några dagar före konferensen spänd av förväntan på vad Gud kommer att göra.  

De som har ifrågasatt konferensen, vad har de anmärkt på?

Vi har haft överväldigande bra respons genom mail, sms och folk som har ringt. Det negativa kan vi ta senare. Nu vill vi fokusera på det positiva. 

 

Albin Larsson 

LÄGG TILL NY KOMMENTAR

Grundläggande

  • Allowed HTML tags: <em> <strong> <ul type> <ol start type> <li> <p> <br> <a href hreflang>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Missing filter. All text is removed

kommentarer

  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Allowed HTML tags: <br> <p> <strong> <em> <a href> <ul> <li> <ol> <blockquote> <img src alt data-entity-type data-entity-uuid>
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

Filtered HTML

  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Lines and paragraphs break automatically.