Frikyrkor tar över bokförlaget Libris

Johan Ericson, ny VD på Libris. Foto: Mikael M Johansson

Pingst FFS och EFK köper loss bokförlaget Libris från norska Mentor Medier.

EFS Budbärarens tidigare chefredaktör och förläggare Johan Ericson tar över.

- Det är en stor ära att ta över stafettpinnen, säger han i ett pressmeddelande.

Sedan 2010 har Libris ingått i norska Mentor Medier, koncernen där även bland annat tidningen Dagen ingår. 

Nu står det klart att trossamfunden Pingst FFS och Evangeliska Frikyrkan från 1 november köper loss Libris från Norge och samäger med mål att driva det anrika förlaget vidare från Alvik. Båda samfunden har historiskt också varit delägare i olika former. Pingst FFS kommer äga en något större andel av bolaget.

I samma veva kliver också Johan Ericson, senast EFS och Budbäraren, in för att ta över vd-rollen som tidigare legat på Felicia Ferrerira, tillika Dagens chefredaktör.

– I letandet efter nya ägare har det varit viktigt för oss att hitta sammanhang som vill föra vidare en profil som med bevarad kvalitet verkar i gränslandet mellan kyrka och samhälle, säger Felicia Ferreira, i pressmeddelandet.

Hon fortsätter:

- De så kallade läsarna var globalister långt innan begreppet var uppfunnet med sin kunskap om främmande länder, tro och vetenskap. I den myllan har Libris förlag sina rötter och det är roligt att Evangeliska Frikyrkan och Pingströrelsen nu tar ett ägande igen över förlaget, säger Felicia Ferreira. 

Den breda profilen kommer att bestå och breddas, säger den nya vd:n Johan Ericson: – Det är en stor ära att få ta över stafettpinnen från Felicia Ferreira och Lennart Hambre. Libris är ett anrikt förlag med fantastiska författare och en mycket fin katalog. Mitt budskap till våra läsare är att det först och främst är ”business as usual” men att vi också går in i en tid av utveckling, inte minst med tanke på den tilltagande digitaliseringen. Målet är att bli ett ännu bredare och livskraftigare förlag som precis som nu betjänar både kristenheten och samhället i stort men med en ännu större räckvidd. 

Bokförlaget Libris grundades 1952. Utgivningen omfattar skönlitteratur, facklitteratur inom  samhälle, psykologi och teologi, biblar, andaktsböcker samt barnböcker. Bland författarna  kan nämnas Tomas Sjödin, Vibeke Olsson, biskop Martin Lönnebo och karmelitermunken  Wilfrid Stinissen, liksom Jim Wallis, C. S. Lewis och nobelpristagaren Desmond Tutu. 

Sändaren
sandaren@sandaren.se

 

0 Kommentarer

LÄGG TILL NY KOMMENTAR

Grundläggande

  • Allowed HTML tags: <em> <strong> <ul type> <ol start type> <li> <p> <br> <a href hreflang>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Missing filter. All text is removed

kommentarer

  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Allowed HTML tags: <br> <p> <strong> <em> <a href> <ul> <li> <ol> <blockquote> <img src alt data-entity-type data-entity-uuid>
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

Filtered HTML

  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Lines and paragraphs break automatically.