Satsar på evangelisation i rutan

Simon Lundgren från Gå ut mission redo att fråga svenskar vad de tänker om tro. Foto: Skärmdump

Församlingsplanteraren i Equmeniakyrkan, Rickard Lundgren, satsar på evangelisation i TV. I ett samarbete mellan hans missionsorganisation Gå ut mission och TV Vision Sverige får vanliga svenskar ställa frågor till pastorn - och höra Gudrun Schyman.

- Vi tror det ska kunna vara ett program för alla och inte bara för kristna, förklarar han.

Torsdag, fredag lördag och söndag.

Med start klockan 19 varje kväll kommer Rickard Lundgren, församlingsplanterare i Equmeniakyrkan, och delar av hans kollegor från missionsorganisationen Gå ut mission att synas i TV rutan på Vision Sverige.

Det nya med "Purpose" är det lättsamma konceptet som han hoppas ska kunna locka nya tittare till kanalen. Tittare som både kan njuta av bra tv och få evangeliet in i TV-rummet.

- Förutom spännande vittnesbörd från människor som mött Jesus på olika sätt har vi varit ute på stan och frågat 40 olika personer vad de skulle vilja skicka med för frågor om Gud och tro. Inspirationen är "Fråga doktorn" fast här då "Fråga pastorn". Det som slagit mig är vilka ärliga och spännande frågor som inkommit från unga och gamla och det tror jag blir ett väldigt intressant moment i sändningen.

Men det blir inte bara pastorer som får synas i rutan.

Även historikern Herman Lindqvist, politikerprofilen Gudrun Schyman, hjärtläkaren Tim Tödt och matematikprofessorn Daniel Karlsson (Rickards bror) kommer dyka upp i rutan.

- Ja, det är lite kul. Att de blivit just dem är att det funnits kontakter inom produktionen men vi ville inte göra ett program som känns sådär "ruskigt kristet" utan något som vem som helst ska kunna känna sig bekväm med att kolla på.

Lundgren hoppas på stor publik framför TV-apparaterna och hoppas att det blir läge för några av tittarna att också bjuda med sig fler till soffan.

Varje kväll har en egen rubrik och de fyra rubrikerna är identitet, perspektiv, potential och revansch.

I slutet av varje sändning sänds en förkunnelse med möjlighet att ringa in för att få kontakt med någon som sedan kan be för eller guida ringaren vidare.

 

0 Kommentarer

LÄGG TILL NY KOMMENTAR

Grundläggande

  • Allowed HTML tags: <em> <strong> <ul type> <ol start type> <li> <p> <br> <a href hreflang>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Missing filter. All text is removed

kommentarer

  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Allowed HTML tags: <br> <p> <strong> <em> <a href> <ul> <li> <ol> <blockquote> <img src alt data-entity-type data-entity-uuid>
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

Filtered HTML

  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Lines and paragraphs break automatically.