Ordinerades på distans - på distans

Karin Ljungberg. Foto: Privat

Hallå där Karin Ljungberg. Som ordinerades hemifrån med förkylde sonen.

Hur kändes det att bli ordinerad när du satt ensam hemma?
— Jag hade ju hellre velat bli ordinerad på plats. Jag skulle varit med i Betlehemskyrkan, tillsammans med andra, i den digitala gudstjänsten. Men jag tror inte de hade uppskattat att jag kom när jag har en snorig son och själv lite ont i halsen. I och med pandemin blir det andra lösningar och jag är tacksam för att nu vara ordinerad. 
— Sen är ju ordinationen något jag har väntat på i många år, och som jag hade föreställt mig som en festlig dag. Då blir det ju annorlunda att sitta själv. Det blev ändå fint. Fördelen med att jag var själv var att jag kunde vara lite mer fri i lovsången och tillbedjan än vad jag hade varit i en mer formell gudstjänst.
Vad tar du med dig från gudstjänsten då du blev ordinerad?
— Ordinationen är en markör för att jag har kyrkans förtroende att tjäna som pastor. För mig är det också en markör om att jag har Guds fortsatta förtroende att tjäna i Hans kyrka. Jag känner en väldigt stor tacksamhet till Gud för att jag får göra det. Det jag kommer minnas är nog framförallt den fantastiska lovsången.
Vad gör du just nu?
— Jag bor i Göteborg, har just avslutat min föräldraledighet och är nu arbetssökande. Om jag hade kunnat flytta till Småland eller Norrland hade det inte varit några problem att få en tjänst, men just nu är jag inte flyttbar. För att inte bara vara arbetssökande så läser jag en utbildning i socialt entreprenörskap.
Vad vill du arbeta med som pastor?
— Jag har en evangelistisk inriktning, jag brinner för att människor ska få höra evangeliet. Det missionella ligger mig varmt om hjärtat på flera plan, och jag vill bidra till att församlingar arbetar med att integrera nya människor i gemenskapen. Jag tycker också om att arbeta med utvecklingsprocesser och att tänka nytt. Då jag även är utbildad musikledare skulle jag också gärna kunna tänka mig att arbeta som musikpastor.
 

Jonatan Sverker

0 Kommentarer

LÄGG TILL NY KOMMENTAR

Grundläggande

  • Allowed HTML tags: <em> <strong> <ul type> <ol start type> <li> <p> <br> <a href hreflang>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Missing filter. All text is removed

kommentarer

  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Allowed HTML tags: <br> <p> <strong> <em> <a href> <ul> <li> <ol> <blockquote> <img src alt data-entity-type data-entity-uuid>
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

Filtered HTML

  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Lines and paragraphs break automatically.