Välkommen hem blir temat för Hönökonferensen 2023

Ida-Maria Brengesjö är tillbaka på 19-mötena. Foto: Marcus Gustafsson

Välkommen hem blir temat för årets Hönökonferensen som det här året hålls i vecka 28, mellan 8-16 juli.

En av årets talare blir återvändande Ida-Maria Brengesjö. Men det finns ett angenämt problem...

- Det här ser vi verkligen fram emot, säger Hönöpastorn och konferensledaren Anders Marklund.

Med all utblick mot världen flera år i rad är temat på Hönökonferensen 2023 kanske lite överraskande. Men det här året blir också ett fokus på att våga ta fokus på det egna sammanhanget. Hur kan den svenska Kristi Kropp få utrustas för att fortsätta vara en drivande och viktig kraft i samhället?

Och hur blir de lokala församlingarna en gemenskap som kan välkomna alla människor till en relation med Gud?

- Vi tror det här är viktiga frågar och vill verkligen kunna vara med att bidra till att stärka den här delen hos årets konferensbesökare, menar Anders Marklund.

I startgroparna för Hönökonferensen

Tillsammans med konferensledningen och övriga medlemmar i Hönö Missionskyrka är nu förberedelserna i startgroparna.

Efter omstarten 2022 med hall istället för tält har det funnits en del att reflektera över, men på det stora hela är intrycken från förra året att det fungerade över förväntan minst.

- Det fanns tydliga fördelar med att också ha saker mer samlat med hallen och nya kyrkan så nära varandra, konstaterar Marklund. 

 

 

 

Hallen är mindre väderkänslig, men också lite mindre storleksmässigt än de klassiska tälten. Foto: Marcus Gustafsson

Angenämt problem på Hönö

Satsningen med bland annat kyrkpizza blev också en dundersuccé. Men så var det det där angenäma problemet. Hallen som rymmer cirka 2000 personer skulle gärna fått vara lite större.

- Vi jobbar lite med olika lösningar i fall att det blir överfullt. Redan förra året var ju kvällsmötena fullsatta och det här året kan det nog komma ännu fler besökare, funderar Marklund. 

Med tillgång till ytterligare ett par platser för campande gäster lär det finnas goda anledningar att tro så.

Möjligheten minskar inte när man tar en titt på programmet. Ida-Maria Brengesjö, evangelist i Equmeniakyrkan och pastor i Habo Misisonskyrka, gör comeback efter sin uppskattade medverkan förra året och kommer att dela 19-mötet med Tibro-pastorn Jonas Lund. 

Välkända ansikten på årets Hönökonferens

På möte 22 återkommer både Anton Ahlmark, Filadelfia Stockholm och Johanna Samuelsson från Frälsningarmén i Halmstad. Andra bekantingar som återkommer är bland annat musiker som Viktor och Karin Bodell, Hanna Ekstedt och inte minst barnens favoriter Viktoria Vikberg och Martina Lardmo som flera år nu hållit i barmötena med den äran. 

Bibelstudierna kommer ledas av profiler som Anders-Petter Sjödin, som länge varit ett känt namn inom EFS, Sara Spencer från Östadkulle som också gör comeback samt Gustav Marklund, föreståndare i Korskyrkan Örebro.

- Vi är väldigt glada för uppställningen och både tror och hoppas att det här kommer bli en riktigt bra vecka i år, säger Anders Marklund. 

 

 

 

Hänget utanför kyrkan en succé. Foto: Marcus Gustafsson

Församlingens grej

Förutom talare kommer också själavård med bland annat Magdalena Sandvik, Hanna Möllås och Eva Edvardsson finnas. Flertalet aktiviteter kommer också erbjudas under veckan. 

Är ni alltid lika peppade för att dra igång?

- Haha, det här är en så fantastisk sak att göra ihop som församling, men många lägger sina semesterdagar här och det är klart att man blir sliten. Men det är samtidigt något så fantastiskt roligt att göra.

0 Kommentarer

LÄGG TILL NY KOMMENTAR

Grundläggande

  • Allowed HTML tags: <em> <strong> <ul type> <ol start type> <li> <p> <br> <a href hreflang>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Missing filter. All text is removed

kommentarer

  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Allowed HTML tags: <br> <p> <strong> <em> <a href> <ul> <li> <ol> <blockquote> <img src alt data-entity-type data-entity-uuid>
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

Filtered HTML

  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Lines and paragraphs break automatically.