Uppåt för Sändaren

Mediebranschen i allmänhet och tidningsbranschen i synnerhet har länge haft det motigt. Både prenumeranter och annonsörer vänder dem ryggen samtidigt som kanalerna för nyheter är fler än någonsin. Nedskärningarna drabbar journalister, redigerare och redaktörer men vad värre är så hotar tidningsdöden bevakningen av demokrati, samhälle och kyrka. Mot den bakgrunden är det extra roligt att läsa Sändarens siffror i medieundersökning Orvesto som släpps idag.

Sändaren har ökat från förra mätningen med 1000 läsare till ungefär 24 000. Eftersom målgruppen över 80 år inte finns med i Orvestos undersökning finns anledning att hoppas på ytterligare läsare men som tyvärr inte syns i denna mätning.

– Jag gläds naturligtvis över resultatet i undersökningen. Det visar att vår journalistik i spänningsfältet mellan kyrka och samhälle har en viktig funktion och intresserar många. Men om Sändaren skall leva vidare även i framtiden hoppas vi såklart att lika många, och fler väljer att prenumera på tidningen, säger chefredaktör Annika Ahlefelt.

Undersökningen genomfördes 1 september – 31 december 2017 och totalt deltog 13 134 personer.

 

Taggar:

Media

LÄGG TILL NY KOMMENTAR

Grundläggande

  • Allowed HTML tags: <em> <strong> <ul type> <ol start type> <li> <p> <br> <a href hreflang>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Missing filter. All text is removed

kommentarer

  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Allowed HTML tags: <br> <p> <strong> <em> <a href> <ul> <li> <ol> <blockquote> <img src alt data-entity-type data-entity-uuid>
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

Filtered HTML

  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Lines and paragraphs break automatically.
Thorsten Schütte

Denna ökning av antalet läsare är välförtjänad. Och konstigt att man inte bryr säg om läsare över 80 i undersökningen, när vi blir allt äldre!

Thomas Kärrlander

Goda nyheter! Det tackar vi Gud för och ber för fortsatt framgång med nya läsare och att den Heliga Anden ska verka genom var och en i redaktionen.

 

Till minne