Nyhet

Teslas budgetmodell ska elektrifiera vägarna

Elbilen tar en allt större plats som det miljösmarta alternativet på vägarna. I förarsätet sitter Tesla som efter flera bilar i miljonklassen nu ska vinna de vanliga bilisternas hjärtan med mer plånboksvänliga modeller. Är detta gasen i botten mot framtiden, eller en återvändsgata?

Teslas att erövra världens vägar har varit att först vända sig till bilister med miljömedvetenhet och kanske framför allt pengar - då inledande modellerna S och X, liksom Roadstern alla är bilar för runt miljonen.

Men tanken har varit att sedan lansera plånboksvänliga Teslor, med förmåga att kullkasta branschen totalt.

Det första steget i den planen har landat i Sverige. För även om model 3 lätt kan klättra i pris efter tillval - är utgångspriset på i sammanhanget ynka 633 300 kronor (utan elbilssubvention). Model 3 slog rekordet för registring av en elbil under en månad i mars, med 1005 svenska kunder. I elbils-landet Norge registrerades hela 5100 nya teslor.

Medan de båda tillgängliga treorna i Sverige har en räckvidd på över 50 mil har amerikanerna dessutom fått en variant som ska klara runt 35 mil. När den når Sverige beräknas den kosta runt 420 000 kronor och börjar mer och mer vara alternativ för mer normala plånböcker.

– Vi kan inte längre vara bundna av fossildrivet. Dels för miljöns skull, och dels för att vi inte heller kan vara beroende av något som vi inte vet när det tar slut, menar Martin Prieto Beaulieu, pressansvarig på föreningen Gröna bilister

Han menar att billigare modeller av miljövänligare bilalternativ är ett måste, och pekar på att fler bilmärken redan är igång att följa Tesla i spåren.

– Det går snabbt nu. Vi ser en brytpunkt runt 2025 där de miljövänligare bilarna med elbilarna i spetsen kommer utgöra majoriteten av bilarna som säljs.

Gör den som köper en fossildriven bil idag ett misstag med andra ord?

– Ja, det skulle jag säga.

Men alla delar inte Gröna bilisters slutsatser. En av de som varit de största kritikerna till elbils-hajpen är Aftonbladets legendariska motorjournalist Robert Collin.

– Jag tror säkert att elbilar kan vara vägen om några år, men just nu finns det en hel del problem som jag tycker man blundar för, menar Collin.

Det ena är kobolten, ett ämne som behövs för batterierna och bryts i dåligt övervakade gruvor i Afrika, där både livsvillkor och konsekvenser för närmiljö är i bästa fall diskutabla.

– Jag vänder mig mot att politiker, med Miljöpartiet i spetsen, förbjuder dieselbilar på hemmaplan medan de låter elbilarna skita ner på andra platser i världen. När vi till exempel skulle kunna utvinna kobolt i stor skala utanför Gränna protesterar samma miljöpartister.

Det andra är det osäkra andrahandsvärdet.

– Det är väldigt dyra bilar vi talar om. Men vad är de värda när batterierna är trötta efter ett par år?

Det tredje är storstadsfokuset.

– Förbjuder man fossildrivna fordon drabbas landsbygden. Visst går det att köra elbilar i våra storstäder, men det är på landet som man drabbas hårdast av högre avgifter och sanktioner, menar han.

Martin Prieto Beaulieu förstår synpunkterna, men är av en annan åsikt.

– Jag håller med om problematiken med kobolt, men som det är idag används bara en väldigt liten del kobolten till just elbilars batterier. De stora bovarna är sminkindustrin och andra typer av batterier.

Vad gäller storstadsfrågan, hänvisar han till att de miljövänliga bilarna inte endast kan vara elberoende.

– Biogas, Etanol och HVO är också bra miljöval, även om nästan all HVO på marknaden idag dras med kopplingar till palmindustrin. Men framförallt biogas tror jag kan vara ett utmärkt alternativ till elen. Särskilt innan laddstationerna är bättre utbyggda, säger han.

Ser du några problem med elbilar själv?

– Hur man än räknar på det är det idag ett bättre miljöalternativ än fossildrivet. Men vi behöver förbättra även de här bilarna. Till exempel finns det ingen anledning att en person ska färdas i en två ton tung bil, det är inte energieffektivt precis.

Ja just det, hur är Teslas Model 3 som bil nu då. Designen är avskalad, enkel, och ger känslan av att vara en konceptbil. Infopanelen liknas bäst vid en liggande ipad och ett gratis konto på spotify dunkar igång musiken med ett snabbt klick. Musiken är också det enda du hör när Teslan tar dig från 0-100 på mindre än 4 sekunder. Åtminstone den versionen som testades i denna artikel.

Att köra så fort utan motorljud kan upplevas lite läskigt, men är isåfall mer av en skräckblandad förtjusning.
Det här ska dock inte ses som en stor familjebil eller konkurrent till gamla V70:n.
Den ska nog snarast ses som en inblick i framtiden.

Just nu finns det en hel del problem som jag tycker man blundar för. – Mototjournalisten Robert Collin

Fakta: Teslan i korthet

0-100: 4,7 sek (Long range) 3,4 sek (Performance)

Bagageutrymme:
Ca 345 liter.

Pris: Från 633.000 i billigaste utförande (LR) Från 750.300 (P) Billigare modell på väg.

Topphastighet:
233 (LR) 265 (P)

Räckvidd:
56 mil (LR) 53 mil (P)

Robert Tjernberg

robert.tjernberg@sandaren.se
0 Kommentarer
1 Kommentarer

Nyhet

Läs vidare