Nyhet

Storkyrkan av japansk snö

Under årets snöfestival i den japanska staden Sapporo kan besökarna nu njuta av en ett stycke stockholmsk helgedom. Det är en hyllning till Sverige och Japans 150-åriga relation.

The Sapporo Snow Festival är en av Japans största vinterhändelser och lockar över två miljoner besökare. Under festivalen byggs snöskulpturer med motiv från hela världen, förra året byggdes bland annat Eiffeltornet.

Och i år är det Storkyrkans tur. Enligt tidningen Dagen, som var först med nyheten, har snökyrkan byggts i nästan naturlig skala. Nu kan Kyrkans Tidning även berätta att den svenske reformatorn Olaus Petri i samband med festivalen har blivit en snögubbe - precis som i Stockholm står hans staty utanför kyrkan.

Orsaken till att Stockholms domkyrka fått en japansk tvillingsyster i snö är att länderna i år firar 150 år av diplomatiska relationer. För Dagen berättar Storkyrkans kommunikatör Andreas Lindström att den svenska kyrkobyggnaden är känd i Japan eftersom dess fasad har figurerat i flera japanska serier.

Till och med den 12 februari kommer Storkyrkan att stå på den del av festivalområdet som kallas ”Svenska torget”. Där återfinns även andra skulpturer med svensk prägel.

 

  • 0 Kommentarer

  • Lägg till ny kommentar