Orvesto: Rekordökning av Sändarenläsare

Fler och fler läser Sändaren. Under ett år har antalet läsare ökat med 45(!) procent och närmar sig nu 30 000 läsare i veckan.

Det visar nya räckvidssiffror för tidningsbranschen från Orvesto.

Tre gånger per år mäter Orvesto tidningars räckvidd, det vill säga hur många som faktiskt ett exemplar av tidningen.

Från att ha varit nere på 20 000 läsare under fjolårets första månader har antalet i år ökat med 9000 personer, vilket alltså innebär en 45 procentig ökning på ett år.

– Det är ju otroliga siffror, och vad jag kan avläsa är det en procentuell ökning av läsarantalet som vi aldrig har varit i närheten av, konstaterar en glad chefredaktör Robert Tjernberg.

Om det är coronapandemin som bidragit till ökat läsande är han tveksam till.

– Det kan säkert vara fallet, men det borde isåfall inte ha ett jättestort genomslag än eftersom siffrorna delas upp på tre mätperioder under året och denna innefattar både januari och februari vilket ju är pre-coronatid.

Vad beror det ökande läsandet på då?

– Jag vill ju gärna tro att vi får allt större genomslag och intresse för vårt redaktionella innehåll genom de satsningar vi gjort de senaste åren på olika avdelningar i tidningen, nya spännande skribenter och en genomgående hög kvalitet på journalistiken, säger Tjernberg.

På helårsbasis landade Orvestos räckviddsstatistik för Sändaren 2019 på 25 500 läsare. Håller den nya trenden i sig finns goda möjligheter att närma sig 30 000-strecket.

- Det hade varit fantastiskt om vi kunde ta oss till de nivåerna igen. Vi ser och hör hur många uppskattar vårt arbete och jag är övertygad om att vi har ett viktigt hål att fylla på mediekartan, menar Tjernberg.

Hans förhoppning är samtidigt att flera av de som läser tidningen nu ska ta en egen prenumeration.

– Vi står och faller med våra prenumeranter och tyvärr har vi ju senaste året sett en liten dipp i upplaga från att tillfälligt ha gått upp även där. Uppskattar man vår journalistik och vårt arbete är min förhoppning att man gör den investeringen i sig själv att skaffa sig en egen Sändaren hem. Risken är i tuffare tider att man väljer att spara in på till exempel tidningsprenumerationer, men samtidigt ser jag det som allt viktigare att kunna vara en fristående röst med blick in mot vår del av kyrkligheten - och vidare ut mot världen.

Upplagan låg 2020 på 5200 vilket innebär att Sändaren nu har över fem läsare per tidning.

0 Kommentarer

LÄGG TILL NY KOMMENTAR

Grundläggande

  • Allowed HTML tags: <em> <strong> <ul type> <ol start type> <li> <p> <br> <a href hreflang>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Missing filter. All text is removed

kommentarer

  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Allowed HTML tags: <br> <p> <strong> <em> <a href> <ul> <li> <ol> <blockquote> <img src alt data-entity-type data-entity-uuid>
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

Filtered HTML

  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Lines and paragraphs break automatically.

 

Till minne

Söndagsservice