Pandemieffekt: Vinterkonferens blir nedbantad Sommarkonferens

Gustaf Björkman, mötesgeneral konferensen, hoppas att 200 personer ska delta i Betlehemskyrkan i Göteborg. Foto: Equmeniakyrkan

Vinterkonferensen fick ställas in på grund av pandemin. Nu träffas Equmeniakyrkans medarbetare i stället till en Sommarkonferens, i direkt anslutning till Kyrkokonferensen i augusti.

Hotellet var bokat, maten beställd och ett stort antal av Equmeniakyrkans medarbetare hade sett fram mot att äntligen få träffas till Vinterkonferens som skulle hållits i början av året. I sista stund kom nya restriktioner och konferensen fick ställas in. Nu blir det ett nytt tillfälle att träffas.

Gutaf Björkman

– Det blir en nedkrympt konferens jämfört med Vinterkonferensen som ju brukar hållas på en anläggning där programmet kan genomföras och deltagarna bo. Så blir det inte nu. Programmet hålls i Betlehemskyrkan och boendet får deltagarna själva ordna, berättar Gustaf Björkman, chef för Equmeniakyrkans enhet för ordinerade medarbetare.

Inte lika optimal som januari

Han tycker att tidpunkten, den 14–16 augusti, inte är lika optimal som januari, men menar att det ändå är bra att passa på att träffas innan allt drar i gång i församlingarna. Kanske är det några som tvekar att åka direkt från Kyrkokonferensen till Sommarkonferensen, men alternativet var att inte ses alls, säger Gustaf Björkman.

– Vi vet att Vinterkonferensen har betytt mycket för kyrkans medarbetare. Inte minst för att man då får tid att möta varandra och utbyta erfarenheter. Vi gick ut med en förfrågan för ett par månader sedan om idén med en Sommarkonferens och fick då positiv respons från tillräckligt många för att våga ta beslutet.

Slipper resvägen två gånger

Att Sommarkonferensen ligger direkt i anslutning till Kyrkokonferensen i Vårgårda är ju bra för dem som kommer långväga ifrån och slipper resvägen två gånger, menar han.

Temat ”Dela tron vidare med nästa generation” är det samma som var planerat för Vinterkonferensen och till stor del medverkar även samma talare. Under konferensen hålls både gemensamma storseminarier och ett stort antal mindre seminarier finns att välja bland.

Med en månad kvar av anmälningstiden har 100 personer anmält sig till Sommarkonferensen, men Gustaf Björkman hoppas och tror att det kan bli 200.

– Jag tror att vi kommer att genomföra konferensen oavsett antalet deltagare men kanske i mindre skala än vad vi nu planerar för.

 

Fakta: Sommarkonferens

  • När? Den 14–16 augusti.
  • Var? Betlehemskyrkan Göteborg­.
  • Tema: ”Dela tron vidare med nästa generation”. Hur vi når nya människor och delar tron till och med varandra, särskilt med barn, ungdomar och unga vuxna?
  • Medverkande: Elin Alm, ­Joseph Sverker, Carin Dernulf, Rikard Roitto, Jens Marklund, Ellen Vingren, Caroline Cedon, Ulf Bergsviker, Henric Götefelt, Skandar Kurtin, Anna ­Gustafsson, Linnea Hjelm, ­Lovisa ­Almén, André Jacobsson, Jenny Dobers, Cecilie B Larsen.

Christina Larsson

0 Kommentarer

LÄGG TILL NY KOMMENTAR

Grundläggande

  • Allowed HTML tags: <em> <strong> <ul type> <ol start type> <li> <p> <br> <a href hreflang>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Missing filter. All text is removed

kommentarer

  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Allowed HTML tags: <br> <p> <strong> <em> <a href> <ul> <li> <ol> <blockquote> <img src alt data-entity-type data-entity-uuid>
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

Filtered HTML

  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Lines and paragraphs break automatically.

 

Till minne

Söndagsservice