Ny chefredaktör för Kyrkans Tidning

Inger Wallin blir ny chefredaktör för Kyrkans Tidning och Amos från den första april. Inger Wallin är 50 år och har jobbat som journalist inom dagspress, främst Dalarnas tidningar. Hennes senaste uppdrag är ett framtidsprojekt för Mittmediakoncernen, där Dalarnas tidningar ingår.

Inger Wallin har trettio års erfarenhet från dagspress, och arbetar nu inom Mittmediakoncernen. 

 - Jag ser fram emot att ta med mina kunskaper och erfarenheter in i en ny organisation. Dessutom är jag väldigt intresserad av Svenska kyrkan – inte minst den senaste hösten har visat vilken viktig roll kyrkan spelar i samhället, säger hon till Kyrkans Tidning.

– Jag har ett väldigt starkt nyhets- och läsarfokus – det vill jag fortsätta att jobba med, och med att utveckla alla de olika kanaler och uttrycksformer som finns, som digitala medier. Jag måste sätta mig in i Svenska kyrkan och lär känna verksamheten och redaktionen. Det ser jag fram emot.

Journalistklubben har informerats om styrelsens val och träffat den blivande chefredaktören.

– Vi ser med förväntan och nyfikenhet fram emot att ta emot Inger Wallin. Vi tror hon kommer att ge tidningarna och redaktionen ny energi. Hennes kompetens och fokus på nyheter och läsare är vad tidningarna behöver. Men också att vi tillsammans hittar de nya uttrycksformer som de digitala medierna ger oss, säger Journalistklubbens ordförande Barbro Matzols.

Styrelsens ordförande, biskop Ragnar Persenius har ingått i rekryteringsgruppen. Han förklarar varför man valde Inger Wallin.

– Hon kan tidningsbranschen och hantverket från grunden. Hon har också jobbat med tidningar på lokal och regional nivå, eftersom kyrkan är lokal är det en bra bakgrund, och hon känner civilsamhället. Dessutom har hon erfarenhet av digitalisering, en väldigt viktig process som Kyrkans Tidning ju har påbörjat.

– Allra mest avgörande är nog ändå att hon är en god ledare: lyssnande, analytisk och samtidigt drivande, utan stora åthävor.

Att hon saknar en bredare kunskap om Svenska kyrkan är inget problem, enligt Persenius.

– Man måste se vad som finns runt chefredaktören: Kyrkans Tidnings medarbetarstab har gedigna kunskaper och ledarskribenterna har djup och bredd. Utifrån det har vi framför allt sökt en journalist som är bra ledare och gillar kyrkan och tror på dess roll.

 

 

LÄGG TILL NY KOMMENTAR

Grundläggande

  • Allowed HTML tags: <em> <strong> <ul type> <ol start type> <li> <p> <br> <a href hreflang>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Missing filter. All text is removed

kommentarer

  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Allowed HTML tags: <br> <p> <strong> <em> <a href> <ul> <li> <ol> <blockquote> <img src alt data-entity-type data-entity-uuid>
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

Filtered HTML

  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Lines and paragraphs break automatically.

 

Till minne