Nyhet 1

Moderaterna vill pausa religiösa friskolor

Moderaterna vill stoppa nya religiösa friskolor till dess att nya regler och kontroller har tagits fram. Nu missbrukas möjligheterna att starta sådana skolor, anser partiet.

Moderatledaren Ulf Kristersson och den ekonomisk-politiska talespersonen Elisabeth Svantesson redogjorde för partiets samlade förslag kring integration och skolor vid en pressträff nyligen. 

Förutom att partiet vill pausa nyetablering av religiösa friskolor finns även en särskild satsning på fler lärarassistenter i utsatta områden. Upp till fem assistenter per skola ska kunna anställas./TT

 

 

1 Kommentarer
Thomas Kärrlander
Det är sorgligt att så få i sverje inser att vi lever i en totalitär regim. För vilken frihet har vi egentligen? Tänk efter! Varje viktig aspekt av våra liv är kontrollerad, från födseln tills vi dör. Födelseattesten är bara ett kvitto på att vi är ägda av regimen och från det ögonblicket så detaljstyrs vi genom minutiös indoktrinering och genom fruktan. Här är det ingen skillnad mellan kristna och de som inte tror, tvärtom de kristna är oftast mer benägna att lyda världen än andra.