Miljöpartister vill se V som regeringspartner

Flera inom Miljöpartiet vill att partiet tydligt slår fast att Vänsterpartiet är förstahandsvalet om en rödgrön regering måste släppa in ytterligare ett parti efter valet, rapporterar Sveriges Radios Ekot.

- Vi är ett grönt parti och rent sakpolitiskt har vi mer gemensamt med Vänsterpartiet än vad vi har med Liberalerna och Centerpartiet, säger miljöpartiets EU-parlamentariker Max Andersson, som i en motion till partikongressen kräver att partiet är tydligt i frågan.

Bland annat det tidigare språkröret Lotta Hedström, nu gruppledare för Miljöpartiet i Tomelilla, är inne på samma spår som Max Andersson.

Frågan har rört upp starka känslor inom Miljöpartiet då alla inte är överens. Språkröret Gustav Fridolin vill inte låsa sig inför den kommande valrörelsen.

- Vi ser ju att vi och Socialdemokraterna kan fortsätta göra ett bra arbete för klimatet, för skolan och för jobben, och det kommer att vara vår inriktning. Att sedan gå in och rangordna alla andra partier, det blir lite för specificerat. Vi måste kunna ta ansvar för det valresultat som väljarna ger oss, säger han till Ekot.

Socialdemokraterna och Miljöpartiet vill fortsätta att regera tillsammans efter valet. De är överens om att inte ge Sverigedemokraterna något inflytande.

Politik (TT)

Taggar:

politik

LÄGG TILL NY KOMMENTAR

Grundläggande

  • Allowed HTML tags: <em> <strong> <ul type> <ol start type> <li> <p> <br> <a href hreflang>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Missing filter. All text is removed

kommentarer

  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Allowed HTML tags: <br> <p> <strong> <em> <a href> <ul> <li> <ol> <blockquote> <img src alt data-entity-type data-entity-uuid>
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

Filtered HTML

  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Lines and paragraphs break automatically.
Thorsten Schütte

Det finns en poäng här. Binds V in i regeringsansvaret kan de inte som nu både äta kakan och ha den kvar, vara regeringsunderlag och opposition samtidigt och plocka russinet ur kakan meden MP får bära hundhuvudet för kompromissandet regeringssamarbetet med S tvingar fram.

Lars Göran Berg

Intressant är att dessa MP företrädare markerar ett tydligt ideologisk samband med det parti som numera kallar sig Vänster med som för inte så många år sedan hade väldigt goda och djupa kontakter med företrädare för Stalininspirerad politik. Ändå fram till mitten på 1970 talet fanns affärsmässiga studiebesök mm i Moskva och deras srategiska kommunism. Så det är utmärkt att MP, i alla fall en del inom partiet vill knyta andra vänskapsband. Då kan ju sambanden bli klarare, Socialdemokraterna blir ett mittenparti som stpr för breda värderingar i vissa delar väldigt nära Moderaterna. Det verkar som om centern är just nu i centrum där L och M drar åt höger. Spännande höst lär det bli.Antagligen med fler piruetter, 

 

 

 

 

 

 

 

Till minne