Malmö får ny chans till kyrkokonferens 2021

Susanne Rodmar ser fram emot en ny konferenschans för Malmö. Foto: Lars Rindeskog/Most Photos

Equmeniakyrkans årskonferens i Malmö blir fortfarande av, men först 2021.

– De hade förberett ett fantastiskt program så det blir bra att de får en ny chans, menar kyrkostyrelsens ordförande Susanne Rodmar.

Om bara en dryg vecka skulle Equmeniakyrkans årskonferens hållits på Europaporten i Malmö.

Något särskilt Region syd jobbat hårt inför, och av förklarliga skäl blev besvikelsen stor när beskedet om inställd konferens kom.

Även om det inte blir någon skånebaserad konferens detta år, står det klart att landsdelens största stad istället står värd redan nästa år.

Något de delvis kan tacka världens metodister för.

Tanken var nämligen att Equmeniakyrkans konferens 2021 skulle hållits på Svenska mässan i Göteborg direkt i anslutning till World Methodist Conference.

Men på grund av Covid-19 har både WMC och flera andra metodistkonferenser skjutits upp och hamnat tajt intill varandra i kalendern för nästa år. Först 2022 blir det därför aktuellt för Göteborg att stå värd för metodistträffen.

– Det känns lite väl onödigt att vi skulle hyra svenska mässan enbart till kyrkokonferensen nästa år, säger Lasse Svensson som i sitt program ”kyrkkaffe” mötte region syds kyrkoledare Charlotte Thaarup.

– Det känns jättebra. När det först blev inställt insåg vi att vi skulle ha chansen först om två år igen. Men att det nu blev redan nästa år är alla nöjda och glada med, förklarade hon på frågan hur det kändes att så snart få en ny möjlighet.

Vad gäller årets konferens som flyttats till Stockholm, är det ännu inte helt klart om den kommer bli helt digital eller om det fysiska konferensmötet ska ske, om än i mindre skala.

– Vi kollar lite på hur andra verksamheter som är i liknande läge planerar för sina konferenser. Bland annat kommer Victoria Gejrot (kyrkoledningens samordnande) att titta närmare med tex. svenska turistföreningen, berättar Susanne Rodmar.

Blir konferensen heldigital tror hon att upplägget kommer bli att den dras ut på fler dagar, kanske under en vecka för att alla ombud ska få chansen att göra inlägg och framställningar utan att teknik eller tid ska stå i vägen.

– En annan lösning är att ordna så att till exempel bara ombuden kan träffas fysiskt.

Beslut tas 13-14 juni.

0 Kommentarer

LÄGG TILL NY KOMMENTAR

Grundläggande

  • Allowed HTML tags: <em> <strong> <ul type> <ol start type> <li> <p> <br> <a href hreflang>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Missing filter. All text is removed

kommentarer

  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Allowed HTML tags: <br> <p> <strong> <em> <a href> <ul> <li> <ol> <blockquote> <img src alt data-entity-type data-entity-uuid>
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

Filtered HTML

  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Lines and paragraphs break automatically.

 

Till minne

Söndagsservice