Nyhet

Kristna freds bojkottar Almedalen

Kristna Fredsrörelsen ansluter sig till listan över politiker och organisationer som bojkottar Almedalsvecka i Visby.

– Vi går aldrig med på att normalisera att en nazistisk aktör, som aktivt propagerar mot den värdegrund som veckan handlar om: demokrati, öppenhet och allas lika värde, det säger sig självt, säger Lotta Sjöström Becker, generalsekreterare för Kristna Fredsrörelsen, i ett pressmeddelande.

Kristna fredsrörelsen är inte ensamt om att avstå politikerveckan på grund av att nazistiska Nordiska motståndsrörelsen har fått tillstånd av polisen att vara på plats i Almedalen.

Feministiskt initiativ, flera vänsterpartister, Riksorganisationen för kvinno- och tjejjourer i Sverige, Roks, Riksförbundet för homosexuellas, bisexuellas, transpersoners och queeras rättigheter, RFSL, är andra som bojkottar evenemanget.

De flesta kyrkor har dock beslutat vara på plats i Almedalen, även om man skrivet ett öppet protestbrev till Region Gotland om NMR:s närvaro.

-De demokratiska värderingarna är väldigt viktiga för oss, och om vi inte är där, vem för då vår talan på plats, säger Equmeniakyrkans samordnare för Almedalsveckan till Sändaren.  

 

Fredrik Hielscher

Annika Ahlefelt  

 

0 Kommentarer