Nyhet 1

Kraftigt nedskärning på Libris förlag

Libris förlag gör en kraftig nedskärning. Bara två av åtta anställda får var kvar efter beslutet från de norska ägarna Mentor Medier. Förlagschefen och VD:n . Jennie Sjöström har med anledning av beslutet sagt upp sig.

Nedskärningen innebär att sex personer sägs upp från den nuvarande arbetsstyrkan på åtta.  Nu inleds MBL-förhandlingar med personalen, skriver Libris i ett pressmeddelande. Efter detta besked har Libris VD och förlagschef Jennie Sjöström lämnat in sitt avsked.

– Libris är ett fantastiskt förlag, med kompetenta kollegor, starka författare och med en unik röst i samhället. Men det här är ett beslut som jag inte kan ställa mig bakom, det fanns andra vägar att gå, säger Jennie Sjöström i ett pressmeddelande.

Det är bara ett och ett halvt år sedan Libris flyttade från Örebro till Stockholm. Då följde åtta av nio anställda med. Libris Media AB, som bolaget heter, omsatte 15,5 Mkr 2017 och gjorde en förlust på 2,17 Mkr.

Per Magne Tveiten, koncernchef och Libris styrelseordförande, är dock optimistisk och tror att den nya modellen kommer bli bärkraftig för att säkra Libris framtid och viktiga arv.

Norska Mentor Medier AS omsatte 227,9 miljoner norska kronor första halvåret 2018 vilket var en minskning från 238 MNOK samma period förra året. Driftsresultatet för första halvåret stannade på 2,9 MNOK.

 
1 Kommentarer
Lars Göran Berg Uddevalla
Måhända vd -satsning för ändrad inriktning och stolthet för ny politisk korrekt liberal teologi inte riktig kunde vända försäljningen