Nyhet

Spotify i storaffär med Immanuelskyrkan

Fastighetsbolaget Probitas har säkrat Spotify som grannar till sina ägare Immanuelskyrkan Stockholm i minst tio år. Affären är en av de största någonsin för en svensk kyrka och antas vara värd strax över en halv miljard kronor.

Sändaren kan berätta att Immanuelskyrkan Stockholm genom sitt fastighetsbolag Probitas, i förra veckan kom överens med svenska streamingjätten Spotify om ett nytt tioårsavtal.
Spotify har under en tid varit kyrkans grannar och trivs så bra att de vill stanna i Jarlahuset på Birger Jarlsgatan.

Överenskommelsen innebär att Spotify kommer hyra en yta på strax över 11 000 kvadratmeter i tio år.

För Spotify har byrån Cushman & Wakefield skött förhandlingarna som rådgivande part mot Probitas, som företrätts av VD Samuel Borg.

– Vi är glada och ser fram emot ett fortsatt gott och långsiktigt samarbete med Spotify, säger han.

Borg är i övrigt fåordig kring vad avtalet innehåller, och hur mycket pengar det rör sig om är konfidentiellt. Men mot bakgrund av att han i tidigare intervjuer sagt att hyran per kvadratmeter startar på en femma, och Spotify hyr en så pass stor yta – är det enkelt att förstå att affären är i storleksklassen någonstans mellan en halv och en miljard kronor

Det innebär isåfall ett gott handlingsutrymme såväl för Probitas som för ägarna Immanuelskyrkan Stockholm ett tag framöver.
Församlingsföreståndare Ulla Marie Gunner är mer än glad över att Probitas affär nu är i hamn.

– Den stabila grund det ger församlingen är mer än välkommet. Inte minst för det sociala arbete som församlingen driver och för att kunna hjälpa oss att göra verklighet av de visioner vi har kring att möta barn och unga på nya sätt, säger hon och fortsätter:

– Det är såklart en förmån att kunna äga så attraktiva fastigheter att ett av Sveriges största företag är intresserade. Det finns ett stort behov av att nå ut med det goda budskapet i vår stad och tack vare sådana här affärer får vi en ännu bättre möjlighet att agera. Vi kan arbeta på lite mer i lugn och ro helt enkelt, och det är vi tacksamma för, menar hon.

2013 vann Probitas ansedda ROT-priset för Stockholms bästa om- och tillbyggnation, liksom glaspriset 2014 för bästa glasbyggnadsprojekt. I båda fallen för den delen av Jarlahuset där Spotify sitter. Spotify har också lokaler på Regeringsgatan.

 

Robert Tjernberg

robert.tjernberg@sandaren.se

Taggar:

Equmeniakyrkan
0 Kommentarer

Läs vidare