Nyhet

Hovslätt arena - i Kimpese

På sätt och vis hade det inte varit fel att den hetat Friends Arena, men den nya basket- och volleybollplanen på idrottsskolan i Kimpese, Kongo-Kinshasa heter Hovslätt Arena. Det är vännerna i Equmeniakyrkan och idrottsklubben i Hovslätt som finansierat den.

För några år sedan inledde Equmeniakyrkan Hovslätt ett samarbete med Hovslätts Idrottsklubb (HIK) där man tillsammans engagerade sig i en idrottsskola i Kimpese, Kongo-Kinshasa, som drivs av Equmeniakyrkans systerkyrka i landet. 

Efter ett tag förstod man att det fanns ett önskemål om att bygga en basketplan på idrottsskolan, som ett komplement till fotbollsplanerna och beachvolleybollplanerna som redan finns. Så tillsammans valde Equmeniakyrkan Hovslätt och HIK att anta utmaningen att finansiera bygget av en basketplan. 

För några veckor sedan var det dags för invigningen av basketplanen, och en delegation från Hovslätt åkte ner till Kimpese och att närvara på invigningsfesten.

– Det var en otroligt häftig upplevelse att få vara med invigningen och se hur bra basketplanen blev, säger Anders Elm, som höll ett tal på invigningen som representant från HIK. 

Den kombinerade basket- och volleybollplanen har nu fått namnet ”Hovslätt Arena”. Under resan fick gruppen från Hovslätt tillbringa ett antal dagar på idrottsskolan tillsammans med alla barn som möts där regelbundet varje vecka. Gruppen hade också fått med en hel del idrottsmaterial från svenska sponsorer – tröjor, fotbollar, volleybollnät, skor, sportbehåar med mera som man överlämnade till skolan. 

  • 0 Kommentarer

  • Lägg till ny kommentar