ECC-pastorn hoppas att Trump blir avsatt

Steven Elde. Foto: Privat

Steven Elde, pastor i en av Equmeniakyrkans systerkyrkor Evangelical Covenant Church är orolig efter senaste veckornas händelser.

Han hoppas nu att Trump avsätts innan mandatperiodens slut.

Trots att det nog kan betraktas delvis som en ”Vit evangelikal rörelse” är Equmeniakyrkans syster­kyrka Evangelical Covenant Church, ECC, inte den främsta grogrunden för kristen trump­ism.

Steven Elde, pastor i Seattle, har i stället länge varit en stark kritiker till den sittande presidenten. Han är i chock efter händelserna i Kapitolium förra veckan. Men ändå inte förvånad.

– I fyra år har folk sagt om presidenten att ”Nej, så långt skulle han aldrig gå”, och så gör han det. Det republikanska partiet har möjliggjort och ursäktat hans skrupellösa ordförråd och det dåliga beteendet. Det här är resultatet, konstaterar han.

För Elde är det nu klart att Donald Trump är ett sådant hot att det 25:e tillägget till den amerikanska konstitutionen bör användas. Det säger att om presidenten är oförmögen att utföra sitt uppdrag skulle i så fall i stället vice president Mike Pence ta över fram tills att Joe Biden svärs in den 20 januari.

Mike Pence lever redan under dödshot från fanatiska Trump­supportar som anser att han har svikit sin president i valfuskfrågan, och borde få plikta för det.

Donald Trump har också uttryckt sin stora besvikelse över vicepresidenten Mike Pence.

– Det här är en väldigt farlig tid. Trump borde inte längre ha tillgång till kärnvapenkoderna eller vara högsta befälhavare över armén, slår Steven Elde fast och fortsätter:

– Han (Trump) har gjort våld på sitt löfte att försvara konstitutionen. Vi kan bara hoppas att militären håller sitt löfte gentemot konstitutionen om det skulle behövas.

Vad säger dina kristna kollegor som försvarar Trump?

– De kommer att argumentera för att vänsteraktivister infilitrerade marschen och mentalt separera Trump från Kapitolium. Det är enklare för oss alla att rationalisera dåligt uppträdande än att erkänna det.

Elde hoppas nu på en ”avgiftning” i det republikanska partiet.

– Det har blivit giftigt. Ska partiet klara sig måste det genomgå en detox, sortera ut de extrema elementen och röra sig mot mitten igen om de ska ha en chans att återfå förtroende hos den gemene amerikanen.

President Donald Trump ska nu prövas i riksrätt. Något han själv avfärdat som "löjligt".

1 Kommentarer

LÄGG TILL NY KOMMENTAR

Grundläggande

  • Allowed HTML tags: <em> <strong> <ul type> <ol start type> <li> <p> <br> <a href hreflang>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Missing filter. All text is removed

kommentarer

  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Allowed HTML tags: <br> <p> <strong> <em> <a href> <ul> <li> <ol> <blockquote> <img src alt data-entity-type data-entity-uuid>
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

Filtered HTML

  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Lines and paragraphs break automatically.
Thorsten Schütte
Att ställa Trump framför riksrätt är ett lika tveeggad svärd som att publicera bilder på klotter i media: ge Trump respektive klottraren den uppmärksamhet man trånar efter. Bättre att vända ryggen till och gå vidare!

 

Till minne