Nyhet

Christer Daelander vinner pris för mänskliga rättigheter

Christer Daelander får årets Denton och Janice Lotz människorättspris. Daelander som är den Baptistiska världsalliansens representant i FN prisas för enastående insatser för att säkra, försvara och utveckla de mänskliga rättigheterna. Pristagaren har arbetat ekumeniskt med både Vatikanen och andra kristna kyrkor och traditioner i kampen för religionsfrihet i Europa, Mellanöstern och i Centralasien. I motiveringen lyfts särskilt Daelanders kamp mot kränkningar av religionsfriheten i Tadzjikistan och i Afghanistan. I november 2017 samlade Daelander nyckelpersoner från kristna minoriteter i Centralasien för att erbjuda hjälp till självhjälp för religionsfriheten i hemländerna. 

-Christer är ett praktexempel på baptistiskt engagemang för mänskliga fri-och rättigheter. Hans djupa gudstro och engagemang för kyrkan visar på kraften från Jesus Kristus och vi prisar honom nu för hans lojalitet, tro och insatser. Christer går i Jesu fotspår och har gjort skillnad på riktigt, säger den Baptistiska världsalliansens generalsekreterare Elijah Brown. 

-Christer har gjort enastående insatser i försvaret av mänskliga rättigheter i Equmeniakyrkan, den Europeiska Baptistfederationen och i Baptisternas Världsallians, säger Karin Wiborn, generalsekreterare för Sveriges Kristna Råd. 

Priset kommer att delas ut i Schweiz under juli månad. 

 

 • 1 Kommentar

 • Lägg till ny kommentar
 • Eva Hammad

  Hej Christer
  Jag och min kollega Jamila Said Musse önskar kontakt med dig. Vi vill diskutera en utbildningsfråga, mänskliga rättigheter inom kvinnohälsa och arbetet mot kvinnlig könsstympning. Kanske finns det intresse för fortbildning inom Ekumeniska centrets ramar? Vi bedriver utbildning inom området. Vi har utbildat över 2 000 personal inom vård, skola, socialtjänst mm i Sverige.
  Vänligen
  Eva och Jamila