Byggarbetsplats istället för konferenscentrum

Anders Marklund, "byggherre" istället för konferensvärd.

Istället för konferenscentrum har Missionskyrkan på Hönö blivit till en byggarbetsplats Coronasommaren 2020. Nu är det istället advent som är målet för att inviga den nya kyrksalen i de nyförvärvade lokalerna.

Redan under hösten och vintern tog församlingen de nya lokalerna, gamla ”Haralds” eller ”Golfen” som de kallas i folkmun, i besittning.

– Det är ju en gammal bowlinghall som ska bli kyrkorum. Vi har haft provisoriska bänkar och flyttat runt scenen för att känna efter var vi vill ha den. Sen kom Coronan och vi stängde verksamheten, berättar Anders Marklund, konferensledare och församlingsföreståndare i Hönö Missionskyrka.

Under årets konferens skulle kyrkan framförallt hysa seminarier och restaurangköket skulle underlätta för logistiken kring mat. Fortfarande skulle tältet ha behövts när bortåt 2 000 ska ha sittplatser.

– När det nu inte blir en vanlig Hönökonferens gjorde vi om det till en byggarbetsplats i stället. Börjar man bygga drar det med sig andra förändringar i lokalerna. Vi hade församlingsmöte på webben och sen körde vi igång, berättar Anders om det ideella arbete som sker.

Sidolokalen ”Salongen” som rymmer 100 personer är dock i ordning och efter sommaren räknar församlingen med att dra igång verksamhet igen.

– Det går inte att ha en termin till utan söndagsskola! Fortsätter restriktionerna om 50 personer att gälla så får vi väl köra med dubbla gudstjänster istället, säger Anders glatt.

Själv bor han 50 meter från tältängen och han kommer att sakna känslan av Hönökonferensen.

– Det stora tappet blir för pulsen på ön. Konferensen handlar så mycket om kontakt mellan människor. Det sociala livet, fina samlingar och härliga gudstjänster är det stora som nu inte kan bli av.

Utmaningarna med webbsänd konferens har visserligen skapat mycket härlig kreativitet men folkfesten uteblir, menar Anders.

Samtidigt tror han att en del konferensgäster kommer att dyka upp på ön ändå. Många har behållit sina bokade boenden, avbokade gästnätter bokas på igen.

– De kommer ut för en sommarvecka helt enkelt. Sen kommer vi att ha två bönesamlingar per dag. Men vi öppnar inte för camping där församlingen brukar vara ansvarig för uthyrning. Det ansvaret vill vi inte ta på oss i det här läget.

Anna Hagnell

0 Kommentarer

LÄGG TILL NY KOMMENTAR

Grundläggande

  • Allowed HTML tags: <em> <strong> <ul type> <ol start type> <li> <p> <br> <a href hreflang>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Missing filter. All text is removed

kommentarer

  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Allowed HTML tags: <br> <p> <strong> <em> <a href> <ul> <li> <ol> <blockquote> <img src alt data-entity-type data-entity-uuid>
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

Filtered HTML

  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Lines and paragraphs break automatically.

 

Till minne

Söndagsservice