Bowlinghall blir kyrka i nya satsningen

I över hundra år har Missionskyrkan på Hönö varit i bruk. Nu säljs kyrkan, och församlingen flyttar in en stor central fastighet för att möta den nya tidens utmaningar. Bild från förra åre

Hönö missionsförsamling beslutade vid söndagens församlingsmöte att förvärva nya, stora lokaler på en central plats på Hönö. Den nuvarande kyrkan är till salu.

– Det känns mäktigt att enigheten omkring beslutet var så stor, säger ordförande Stein Ove Paulsen.

Beslutet, som togs av församlingen i söndags, var så gott som enhälligt. 98 procent röstade för att förvärva den aktuella fastigheten, som idag inrymmer en träningsstudio, bio, restaurang, kontor och bowlinghall. Köpet är slutförhandlat men kontraktet ännu inte undertecknat och därför är Stein Ove Paulsen försiktig med att gå in på detaljer.

Förvärvet bygger på att Missionskyrkan och SMU-gården säljs. Försäljningsprocessen är redan igång, enligt Stein Ove Paulsen.

Turerna kring missionsförsamlingens och Hönökonferensens behov av lokaler har diskuterats i flera år. I planerna för en eventuell konferenshall fanns både Betelförsamlingens skolstiftelse och idrottsförening med, men den här satsningen står enbart missionsförsamlingen bakom. Det är den nuvarande bowlinghallen som kommer att göras om till kyrka. Övriga lokaler tänker man endast anpassa till församlingens verksamheter.

– Restaurangen kommer primärt att använda som församlingssal. I framtiden finns många möjligheter men vi tänker ta det stegvis. Förslag finns till exempel på ett litet café. Det finns också goda möjligheter att använda den som konferenskök när vi inte längre har SMU-gården kvar. Så blir det redan i år. Men i första hand är det församlingens verksamhet som kommer att prioriteras. Bion behållsm och kommer att drivas vidare. En del av de övriga lokalerna ska hyras ut.

– Planerna på en konferenshall är inte på något sätt skrinlagda, säger Stein Ove Paulsen. Han håller dörrarna öppna för att en sådan ska kunna etableras i närheten av den nya kyrkbyggnaden, men vill inte gå närmare in på hur detta skulle kunna se ut. Fram till dess att en konferenshall finns på plats behåller församlingen marken där konferenstältet brukar stå.

Pastor Anders Marklund är entusiastisk efter söndagens församlingsmöte, det andra på kort tid då frågan om köpet diskuterades.

– Nu kommer en tid då vi utmanas att tänka nytt och kreativt. Missionskyrkan har legat på samma plats i över hundra år och varit till välsignelse där. En ny kyrka, med ett nytt läge, ger andra möjligheter. Jag tycker att det är starkt av församlingen, där många vuxit upp i Missionskyrkan, att våga anta en ny utmaning, säger han.

Christina Larsson

0 Kommentarer

LÄGG TILL NY KOMMENTAR

Grundläggande

  • Allowed HTML tags: <em> <strong> <ul type> <ol start type> <li> <p> <br> <a href hreflang>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Missing filter. All text is removed

kommentarer

  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Allowed HTML tags: <br> <p> <strong> <em> <a href> <ul> <li> <ol> <blockquote> <img src alt data-entity-type data-entity-uuid>
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

Filtered HTML

  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Lines and paragraphs break automatically.

 

Till minne

Söndagsservice