Barn och familj i fokus för nationell insamlingsdag

Kampanjbild

Kampanjbild från Equmeniakyrkan.

I år har Equmeniakyrkans nationella insamling fokus på barn och familj.

 Målet är att samla in två miljoner kronor till att stötta de lokala församlingarnas arbete och utveckling. Trots att det är lågkonjunktur har Equmeniakyrkan höjt insamlingsmålet för nationell mission från 1,5 miljoner förra året till två miljoner i år.

– Vi har hittills inte sett att offrandet minskat och hoppas att det ska fortsätta så. Det här är en möjlighet för oss som gemensam kyrka att ge stöd och resurser till framför allt mindre församlingar i deras arbete kring barn och familj, säger kommunikationschef George Olvik.

– Equmeniakyrkans framtid är beroende av att barnen känner sig hemma och hittar en tro och sin plats i församlingen. Därför är det så viktigt att ge stöd och hjälp till de lokala församlingarna att växa, säger han.

Önskar mer stöd

George Olvik betonar att det finns många församlingar som, trots små resurser, gör ett fantastiskt arbete. Men det finns också församlingar som önskar mer stöd, både ekonomiskt och idémässigt, för att bli en växande gemenskap.

– Den nationella insamlingen är ett exempel på hur vi som kyrka kan visa att vi hör ihop. De pengar vi gemensamt samlar in kan bidra till att församlingar kan satsa lite extra i den lokala verksamheten.

Tillsatt en temagrupp

Många församlingar har uttryckt att man vill ha stöd och råd om hur man kan arbeta utifrån de resurser som finns i församlingen. Därför har Equmeniakyrkan tillsatt en temagrupp som ska stötta och förstärka de resurser som finns. Gruppen består av Elin Alm, Johanna Bjurenstedt, Anna Eriksson, Matilda Borgemo, Maja Floberg, Linus Torgeby, Derek Walles.

Förutom att visa på metoder och material som kan vara till hjälp i arbetet ska man också uppmuntra församlingarna till att lyfta in barnen i gudstjänstliv och församlingsgemenskap.

George Olvik tycker den nationella insamlingen, som i år sker den 23 april, visar att Equmeniakyrkans församlingar är ett uttryck för samhörighet. Det är också den nationella bönekedjan där samtliga Equmeniakyrkans omkring 600 församlingar ber för varandra. På Equmeniakyrkans webb kan man söka upp sin församling och se vilken församling som ber för den egna församlingen och vilken man själv uppmanas be för.

Christina Larsson

0 Kommentarer

LÄGG TILL NY KOMMENTAR

Grundläggande

  • Allowed HTML tags: <em> <strong> <ul type> <ol start type> <li> <p> <br> <a href hreflang>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Missing filter. All text is removed

kommentarer

  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Allowed HTML tags: <br> <p> <strong> <em> <a href> <ul> <li> <ol> <blockquote> <img src alt data-entity-type data-entity-uuid>
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

Filtered HTML

  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Lines and paragraphs break automatically.

 

Till minne

Söndagsservice