Nyhet 3

Äventyrlig familj hemma igen

Samuel och Emma Gunnarsson har arbetat i tre år som Equmeniakyrkans missionärer i Ecuador. Under de sista månaderna i landet följde ett filmteam från SVT familjen. Resultatet kan ses i programmet Familjer på äventyr som nu sänds på tisdagskvällar.

I åtta program får tittarna följa fyra familjer som lämnat jobb och skolor och allt det invanda för att bege sig ut på äventyr. Men för Samuel, som är född och uppvuxen i Ecuador, och Emma, som har gått lärjungaskolan Apg29 i Ecuador, var det inte en ny miljö som de kom till.

— Men den här gången hade vi inte bara oss själva och tänka på utan också våra barn. Silas, är född i Ecuador och Sigrid var två år när vi åkte ut.

Det var tack vare Emmas flitiga bloggande som SVT hittade familjen. Samuel och Emma hade sett första omgången av teve-programmet och tyckte att det var trevligt och tackade därför ja när de fick frågan om att medverka.

Teve-teamet följde dem både i vardagslivet, som saknar mycket av svensk bekvämlighet, och i församlingsarbetet. I första avsnittet fick man bland se när Samuel döper en kvinna.

Programmen speglar glädjen och vänskapen med människorna i Jipijapa, en trött liten stad där det inte bor några västerlänningar.  Nu när de åter är på svensk mark är det just relationerna till människorna som de saknar mest. 

— Vi har starka band till Ecuador och kände oss väldigt hemma. Men det var nödvändigt för oss att åka hem för att ge Sigrid, som är 5 år, en fast bas inför skolstarten. Familjen har dessutom utökats med en liten Beda sedan vi kom hem.

Det var en större utmaning att komma hem än att åka ut, berättar Samuel.

— Vi kände oss nollställda. Vad skulle hända nu? Vad skulle vi göra? Men nu bor vi i Göteborg och jag jobbar som byggnadsarbetare och Emma är föräldraledig.

Att få jobba med kroppen har varit skönt som omväxling, men det är till pastorsyrket Samuel har sin kallelse.

— Vi stänger inte dörren till Ecuador, men just nu behöver vi vara hemma i Sverige.

Reaktionerna på teve-programmet har enbart varit positiva. Men Samuel säger att han fått en del intresserade frågor om missionärslivet från sina arbetskamrater.

 

 

Christina Larsson

christina.larsson@sandaren.se
3 Kommentarer
Charlie CS
Hanna? Tror tryckfelsnisse har hoppat in ett par rader efter ingressen.
Per Erik Lund

Namnet ändrat nu!

Äventyrlig svensk
16 miljoner äventyrliga Ecuadorianer är kvar i Ecuador.