Nyhet

Annie Lööf först ut i Vårgårda

Först ut i Vårgårda möte - Equmeniakyrkans eget Almedalen - med utfrågning av alla riksdagspartiernas partiledare var Centerledaren Annie Lööf. Hon möttes av starka applåder efter onsdagskvällens utfrågning.

Arrangemanget som är frikyrkosveriges bidrag till valdebatten fyller i år 50 år. Det var den legendariske missionspastorn John Hedlund som började med utfrågningar i ett frikyrkotält redan 1968 då Tage Erlander var Sveriges statsminister.

Nu när statsministern heter Stefan Löfven heter utfrågarna Brita Hermansson, pastor i Equmeniakyrkan, och Robert Eriksson, pastor från Betlehemskyrkan i Göteborg. De ledde utfrågningarna även 2014.

När mötet i Tångahallen i sommarheta Vårgårda inledde fanns någonstan mellan 1500 och 2 000 åhörare på plats.

- Det flesta intervjuer jag är med i handlar om granskande. Men det är också viktigt att få tala till punkt och beskriva vad som driver en och vad som ligger bakom politiken, sade Annie Lööf.

Hon deltar för andra gången i Vårgårdamöte. Annie Lööf tillträde som partiledare år 2011 och har gått från att vara en partiledare för ett parti i kris 2013 till ett parti som nu rider på framgångsvåg och gick stark framåt i förra årets kyrkoval.

- Det var miljö och klimatfrågorna som gjorde att jag valde Centerpartiet, sade Centerledaren under utfrågningen som också handlade om välfärd, trygghet, civilsamhällets roll och integrationspolitik.

Hon fick frågor om varför Centern röstade för den tillfälliga lagen för att ge de 9000 ensamkommande ungdomarna att få en ny chans.

- Det var synen på medmänsklighet som ledde fram till beslutet. När enskilda människor kommer i kläm måste vi ställa upp, sade Annie Lööf.

Den stora publiken som till stora delar bestod  av lokala församlingsmedlemmar och lokala centerpartister gav Annie Lööf varma applåder. Nu drar hon vidare i valkampanjen till hemtrakterna i Jönköpings län. Om 32 dagar är det riksdagsval.


 

Lennart Lundberg

  • 1 Kommentar

  • Lägg till ny kommentar
  • Thomas Kärrlander

    Folket får de ledare som de förtjänar!
    Mycket tyder på att makteliten utsett Annie Lööf som sverjes nästa statsminister. Efter årets värmebölja är det ett ganska troligt scenario, för chansen att innevånarna skulle omvända sig från sina synder är nog lika med noll.