Nu startar Equmenias årsmöte

Ordförande Ida Tonnvik är laddad för årsmötet i Equmenia

På lördag (7/11) startar Equmenias årsmöte.

Sändaren ringde upp ordförande Ida Tonnvik för en snabbkoll inför.

Även Equmenia laddar för digitalt årsmöte, hur är den känslan?
– Det är på många sätt en tråkig känsla. Jag hade så gärna träffat folk på riktigt. Först var ju tanken att styrelse och presidium kunde sitta ihop men nu blir det ju inte så. Jag vet att vissa equmeniaföreningar också pratat om att ordna någon träff tillsammans under mötet men där får man ju förhålla sig till sina lokala rekommendationer. Samtidigt känns det också spännande att testa på den digitala formen. Till skillnad från Equmeniakyrkan kommer vi även använda oss av zoom för att kunna se varandra, det känns viktigt för oss. 


Många har talat om en oro för att tappa unga i kyrkan efter corona, delar Equmenia den bilden?
– Om vi tittar på våra föreningar är det svårt att veta. Kanske har det varit lättare för equmeniaföreningar att hålla igång än annan verksamhet i kyrkan. Men jag är överlag orolig vad som händer med unga när man tappar rutinen och kontakten in i kyrkan och särskilt för dem som precis hittat en tro och gemenskap i kyrkan. Finns de kvar sen? Jag kan bara se på mig själv hur snabbt man tappat söndagsrutinen och när det väl kändes som att det var på väg tillbaka kom nya restriktioner. Det blir ett jättejobb för oss framöver.


En av punkterna är en ny scoutstrategi. Vad innebär den?
Scoutstrategin kommer vara ett sätt att vara tydliga med det vi gör och vad som skiljer ut  vår scouting från andras. Vi har haft en arbetsgrupp som tillsammans med scoutstaget har gjort ett jättebra förarbete, som jag hoppas ska tydliggöra vår roll som kristna scouter och att det är viktigt. Sen handlar en del också om fokuserat arbete för att öka scoutingintresset. Trenden har varit nedåtgående länge men förhoppningsvis kan trenden vara på väg att vända.


Det presenteras också en rapport från mångfaldsgruppen, hur bra är Equmenia på den grenen?
– Vi är ju en ganska homogen rörelse, men vi jobbar mycket med bredd. Som bland annat Lövgärdet i Göteborg eller en kommande handledning för föreningaena i mångfaldsträning som ska göra oss bättre här.
  
 

Robert Tjernberg

robert.tjernberg@sandaren.se
0 Kommentarer

LÄGG TILL NY KOMMENTAR

Grundläggande

  • Allowed HTML tags: <em> <strong> <ul type> <ol start type> <li> <p> <br> <a href hreflang>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Missing filter. All text is removed

kommentarer

  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Allowed HTML tags: <br> <p> <strong> <em> <a href> <ul> <li> <ol> <blockquote> <img src alt data-entity-type data-entity-uuid>
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

Filtered HTML

  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Lines and paragraphs break automatically.