Församlingssamordnare till Immanuelskyrkan Stockholm

Sista ansökningsdag: 2023-12-13

Immanuelskyrkan ligger i centrala Stockholm. Här möts människor i alla åldrar, från många delar av världen och i olika livssituationer. 

Vi har beslutat oss för att inrätta en ny tjänst – Församlingssamordnare.  I den rollen är du Församlingsföreståndarens högra hand. En person som är en stödfunktion till föreståndaren i syfte att;

  • Renodla församlingsföreståndarens roll som pastor och ledare.
  • Hantera praktiska frågor så att du underlättar föreståndarens arbete med att leda.
  • Du skapar utrymme så att föreståndaren kan fokusera på att leda och utveckla verksamheten.
  • Att ge församlingsföreståndaren möjlighet att arbeta nätverksbyggande och utåtriktat.

Arbetsuppgifter
I rollen som församlingssamordnare ingår projektledning, samordning av församlingens verksamhet, och att bevaka genomförandet av församlingens verksamhetsplan. Viss administration och visst praktiskt arbetsledaransvar ingår. 

Församlingssamordnaren arbetsleds av församlingsföreståndaren. Ni två förväntas arbeta mycket nära varandra. Ni måste vara samspelta. Ni är två personer men talar med en röst.

Önskvärda kvalifikationer
Du är en person med en kristen tro och ställer dig bakom Immanuelskyrkans vision och värderingar. Du har också en vana av att arbeta i en kyrklig miljö.

Du är analytisk. Du har ett helikopterseende som gör att du förstår vilka vägar som är effektivast på kort och på lång sikt.

Som person är du trygg med dig själv, kan skapa struktur, har förmåga att driva flera processer samtidigt och är inte rädd för att sätta gränser. Du är lojal och entusiasmerande. Du har integritet. Du är ett stöd till din chef i alla lägen.

Du är en person som är van vid att förbereda och föreslå beslut. I andra situationer är det du som fattar beslutet. Du har också förmågan att förankra fattade beslut i organisationen, även om du själv inte varit delaktig i beslutsprocessen.

Du leder, genomför och slutför projekt eftersom din specialitet är att få saker att hända. 

Du kan kommunicera i tal och skrift på både svenska och engelska.  

Dina personliga egenskaper är lika viktiga som din kompetens i denna rekrytering. 

Vi erbjuder
Du får ett omväxlande och meningsfullt arbete. Här möter du en verksamhet med många spännande utmaningar och ingår i en kollegial gemenskap. Du får också arbeta tillsammans med många engagerade volontärer. 

I våra rekryteringar gör vi en bakgrundskontroll på vår slutkandidat innan vi erbjuder en anställning. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid som inleds med en provanställning. 

Vi strävar efter att församlingens verksamhet ska präglas av jämställdhet och mångfald, och vi välkomnar alla sökande oavsett ålder, kön och annan bakgrund. 

Sista ansökningsdag är den 13 december 2023. Tillträde enligt överenskommelse.
Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta: 
Marco Helles, Tf. Ledningsstöd, marco.helles@immanuelskyrkan.se 070-322 48 53

Facklig representant är Anna Berndes, Vision, tel 08-587 503 02, anna.berndes@immanuelskyrkan.se 

Om du vill söka denna tjänst, Skicka ditt CV och ditt personliga brev till vår HR-generalist Åke Larsson, ake.larsson@immanuelskyrkan.se 

För frågor om rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta Åke Larsson på mejl enligt ovan eller telefon 08-587 503 31.

Välkommen med din ansökan!