Wettershus retreatgård söker ny föreståndare – ledig tjänst

Sista ansökningsdag: 2022-10-03

STIFTELSEN WETTERSHUS RETREATGÅRD SÖKER FÖRESTÅNDARE 100%

Vår föreståndare Rosie Gard går i pension och vi söker nu hennes efterträdare.

Vi söker dig som är präst eller pastor, är väl förankrad i retreatrörelsen och är ekumeniskt öppensinnad. Tidigare erfarenhet av ledning av retreater, arbetsledning och arbete med ideella är meriterande.

Tillsammans med styrelsen ansvarar du för programplanering, ekonomi och gårdens utveckling. Som föreståndare har du det kontinuerliga ansvaret för gården och dess verksamhet och är gårdens ansikte utåt. Det innebär att du möter och välkomnar människor som söker sig till tystnaden, har kontakt med gäster, retreatledare och frivilliga i ”husfolket”.  Du är också arbetsledare för personalen (husmödrar). Föreståndaren har därtill ett fastighetsansvar som innebär att se till att saker åtgärdas.

Till detta kommer du att ha ansvar för några av gårdens egna retreater, och leda nattvardsfirande vid retreater där retreatledaren inte själv är präst eller pastor.

Tjänsten är på 100% och vi tillämpar Arbetsgivaralliansens löneavtal för Trossamfund och Ekumeniska organisationer. Vi tillämpar förtroendearbetstid. Tjänsten förutsätter att du har körkort och tillgång till egen bil. Gården har ingen tjänstebostad att erbjuda.

Sista ansökningsdag: 3 oktober 2022.

Tillträde: 1 mars 2023 eller efter överenskommelse

 

Ytterligare upplysningar

…lämnas av stiftelsens ordförande  Pär Sjöstrand,  tel 036-30 35 30   eller par.sjostrand@svenskakyrkan.se och styrelsens personalansvariga Maria Boeryd, tel 0739-643340 eller maria.boeryd@gmail.com

Ansökan skall innehålla ett personligt brev, CV och hänvisning till referenspersoner. Ansökan kan mailas till ordföranden Pär Sjöstrand (se ovan) eller skickas per brev till nedanstående adress.

Stiftelsen Wettershus Retreatgård
Öland 40
563 93 Gränna

Välkommen med din ansökan!