Hela människan söker ansvarig för öppna verksamheten

Sista ansökningsdag: 2021-12-10

Ledig tjänst: Ansvarig till öppen verksamhet

Publicerad 1 november, 2021

Vi söker dig som vill vara med och forma och utveckla vår öppna verksamhet

Tjänsten som ansvarig för öppen verksamhet är en ny tjänst som du kommer få vara med och forma. Du gillar utmaningar och är nyfiken och vill vara med och utveckla verksamheten tillsammans med oss. Du brinner för att stötta människor i utsatta livssituationer och tillsammans med dem bli medvandrare, kunna motivera till förändring och bidra till att de utvecklas och växer.

VI SÖKER DIG SOM

  • Vill se människor växa och utvecklas
  • Gillar att jobba med människor från olika kulturer och samhällsnivåer.
  • Gillar utmaningar både på individ och gruppnivå.
  • Kan motivera andra.
  • Har erfarenhet av människor med beroendeproblematik/psykisk ohälsa.
  • Har förmåga att hantera eventuella konflikter som kan uppstå.Trivs med att arbeta i team.
  • Vill arbeta både individuellt och i grupp med våra deltagare.
  • Vill bistå med individuellt stöd, hålla individuella samtal, leda och utveckla gruppaktiviteter.
  • Vill samarbeta och utveckla vårt samarbete med andra aktörer.


ARBETSLIVSERFARENHET

Du har erfarenhet av att arbeta med människor i utsatta livssituationer.

Du kan vara socionom, socialpedagog, behandlingsassistent, behandlingspedagog, diakon, pastor/präst, terapeut mm, och/eller så har du många års erfarenhet och vardagskunskap inom vårt arbetsområde.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och förmågan att samarbeta med kollegor. Vi förutsätter att du är en strukturerad person med förmåga att ta egna initiativ.

Du delar vår värdegrund och ser dig som en del av vårt sociala arbete. Vi ser det som en merit att du är medlem och engagerad i en kyrka/församling.


DINA ARBETSUPPGIFTER

Du kommer ansvara för det löpande öppethållandet i vår öppna verksamhet, samt i samarbete med verksamhetsansvarig arbeta med utvecklingen av verksamheten.

Du kommer att arbeta med människor som befinner sig i utsatta livssituationer i samhället och/eller bor i närområdet.

Du kommer arbeta med att bistå enskilda individer med stöd i myndighetskontakter samt stöd för dem som behöver hjälp att hantera vardagliga krav och utmaningar.

Du kommer att möta människor vars bakgrund varierar och det kan handla om fattigdom, bristande utbildning och/eller svagheter i svenska språket, beroendeproblematik, kriminalitet, hemlöshet men även neuropsykiatrisk funktionsnedsättning eller annan psykisk- och/eller fysisk funktionsnedsättning.

Du kommer ha kontakter med familj, socialtjänst, polis, skola, arbetsförmedlingen, idéburna organisationer, Försäkringskassan och olika samarbetspartners.

Du kommer arbeta nära och arbetsleda kollegor i den öppna verksamheten. Du kommer även arbeta nära vår nyinrättade tjänst som gatupastor/-präst


OM OSS

Hela Människan är kyrkornas gemensamma sociala arbete i Huddinge, Botkyrka och Salem och har funnits här sedan 1980. Vi har elva lokala kyrkor som huvudmän. Vi arbetar för att skapa resurser för vårt gemensamma uppdrag.

Vi vill göra skillnad för och tillsammans med människor i utsatta livssituationer. På ett omsorgsfullt sätt bidrar vi till att människor kan växa och utvecklas.

Vi utgår ifrån en kristen människosyn och tron på alla människor lika värde och rätten till ett värdigt liv. Vi är en organisation i ständig utveckling med nyfikenhet och lyhördhet på omvärldens behov och ställer om snabbt när det behövs. Genom stöd och gemenskap fokuserar vi på det positiva och framhåller det friska och fungerande. Vi ser till HELA människan.

Vi ser ett samhälle där fattigdom, hemlöshet, missbruk och annan social utsatthet ökar och där mänskliga rättigheter och barnkonventionen sätts på undantag. Därför arbetar vi för varaktiga och långsiktiga förändringar i samhället. Vi deltar aktivt i nätverk, partnerskap och i samhällsdebatten där vi bidrar med vår vardagskunskap och lokala närvaro.

Vi har lång erfarenhet av att möta människor i hemlöshet, aktivt missbruk, psykisk ohälsa och ensamhet. Därför erbjuder vi mötesplatser, stöd och gemenskap där vi ser människan som människa.

Vårt sociala företagande bidrar till ett inkluderande och hållbart samhälle. Därför bedriver vi bland annat secondhandbutiker, social livsmedelsbutik och matbank. Här skapar vi anställningar och erbjuder arbetsträning och praktisk handledning.

Genom att samarbeta med olika partners vill vi öka förutsättningarna och skapa varaktig förändring för barn, ungdom och familj i utsatthet kopplat till droger, fattigdom och kriminella miljöer. Vi vill kämpa för att våra barn och ungdomar ska få växa upp i ett generöst samhälle med framtidstro och hopp om ett bättre liv.


LÖN, ERSÄTTNING OCH FÖRMÅNER

Vi erbjuder en tillsvidareanställning, med 6 månaders provanställning. Tjänsten är på 100 % och din placering blir i huvudsak i våra lokaler på Gröndalsvägen 20 B, Tumba. Tillträde efter överenskommelse. Vi har kollektivavtal med Arbetsgivaralliansen, branschavtal Vård och Omsorg.

Du bör ha B-körkort och datavana.  Det är positivt om du behärskar andra språk utöver svenska och engelska.

Vi erbjuder dig även egen utveckling och delaktighet med möjlighet att påverka ditt arbete. Vi fortbildar kontinuerligt och vid behov utbildar vi dig också i våra metoder och arbetssätt.

Vi hoppas du vill anta utmaningen att tillsammans med oss göra skillnad lokalt.

ANSÖKAN

Ansökan med personligt brev och CV skickas via e-post till hbs-ansokan2@helamanniskan.se. Märk ansökan med ANSVARIG ÖPPEN VERKSAMHET.

För information om tjänsten kan du kontakta, Staffan Lundin (verksamhetsansvarig), 08 534 709 47, Lauretta Gfrörer (HR-chef), 08 534 709 42.

Vi vill ha din ansökan senast 10 december. Vi prövar ansökningarna kontinuerligt.