Hela människan söker Gatupastor/Präst

Sista ansökningsdag: 2021-12-10

Ledig tjänst: Gatupastor/präst

Publicerad 4 november, 2021

Vi söker dig som vill vara med och forma och utveckla ett nytt arbete hos oss i projektet Gatukyrkan.

Tjänsten som gatupastor/-präst är en ny tjänst som du kommer få vara med och forma. Du gillar utmaningar och är nyfiken och vill vara med och utveckla verksamheten tillsammans med oss. Du brinner för att stötta människor i utsatta livssituationer och tillsammans med dem bli medvandrare, kunna motivera till förändring och bidra till att de utvecklas och växer.

DINA ARBETSUPPGIFTER

Vi tänker att dina ansvarsområden och huvudsakliga arbetsuppgifter kommer bli:

  • Ansvara för vardagsmässan och volontärgruppen
  • Enskild själavård/stödsamtal
  • Organisera sinnesrostunder
  • Medverkan i mötesplatser som Riagården
  • ”Fältarbete” och relationsskapare i nära samverkan med lokala kyrkor
  • Ansvara/delta vid förrättningar kopplat till målgruppen
  • Ansvara för de Diakonala nätverken och samverkan med huvudmännen
  • Organisera ”hängpastorer/diakoner” i våra butiker och mötesplatser
  • Medvandrare och gränsöverskridare till myndigheter och huvudmän
  • Delansvar för organisering, planering och genomförande av Jul i gemenskap

Tjänsten är ny och innehållet i tjänsten kommer kontinuerligt utvecklas i nära dialog med dig.

Du kommer arbeta nära kollegor i våra öppna mötesplatser och fältarbete

I din tjänst kommer du även vara den som inspirerar, samordnar och organiserar vårt gemensamma arbete med våra 11 församlingar/pastorat som är våra huvudmän

ARBETSLIVSERFARENHET

Du har flera års erfarenhet som pastor/präst och en vardagskunskap i att arbeta i likande miljöer och med målgruppen. Du är trygg och väl förankrad i din egen kyrkliga tillhörighet. Samtidigt som du är ekumenisk och bekväm i olika kyrkliga traditioner och ”religiösa språk”. Du trivs med att röra dig på gator/torg.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och förmågan att samarbeta med både kollegor, kyrkor, organisationer, partners och myndigheter. Tjänsten förutsätter att du har både förmågan att ta egna initiativ samtidigt som du har förmågan att känna in omgivningens önskemål och behov.

OM OSS

Hela Människan är kyrkornas gemensamma sociala arbete i Huddinge, Botkyrka och Salem och har funnits här sedan 1980. Vi har elva lokala kyrkor som huvudmän. Vi arbetar för att skapa resurser för vårt gemensamma uppdrag.

Vi vill göra skillnad för och tillsammans med människor i utsatta livssituationer. På ett omsorgsfullt sätt bidrar vi till att människor kan växa och utvecklas.

Vi utgår ifrån en kristen människosyn och tron på alla människor lika värde och rätten till ett värdigt liv. Vi är en organisation i ständig utveckling med nyfikenhet och lyhördhet på omvärldens behov och ställer om snabbt när det behövs. Genom stöd och gemenskap fokuserar vi på det positiva och framhåller det friska och fungerande. Vi ser till HELA människan.

Vi ser ett samhälle där fattigdom, hemlöshet, missbruk och annan social utsatthet ökar och där mänskliga rättigheter och barnkonventionen sätts på undantag. Därför arbetar vi för varaktiga och långsiktiga förändringar i samhället. Vi deltar aktivt i nätverk, partnerskap och i samhällsdebatten där vi bidrar med vår vardagskunskap och lokala närvaro.

Vi har lång erfarenhet av att möta människor i hemlöshet, aktivt missbruk, psykisk ohälsa och ensamhet. Därför erbjuder vi mötesplatser, stöd och gemenskap där vi ser människan som människa.

Vårt sociala företagande bidrar till ett inkluderande och hållbart samhälle. Därför bedriver vi bland annat secondhandbutiker, social livsmedelsbutik och matbank. Här skapar vi anställningar och erbjuder arbetsträning och praktisk handledning.

Genom att samarbeta med olika partners vill vi öka förutsättningarna och skapa varaktig förändring för barn, ungdom och familj i utsatthet kopplat till droger, fattigdom och kriminella miljöer. Vi vill kämpa för att våra barn och ungdomar ska få växa upp i ett generöst samhälle med framtidstro och hopp om ett bättre liv.

LÖN, ERSÄTTNING OCH FÖRMÅNER

Vi erbjuder en tillsvidareanställning, med 6 månaders provanställning. Tillträde efter överenskommelse. Tjänsten är på 100 % och din utgångspunkt kommer vara våra lokaler på Gröndalsvägen 20 B, Tumba. Tillträde efter överenskommelse.  Vi har kollektivavtal med Arbetsgivaralliansen, branschavtal Vård och Omsorg.

Vi erbjuder dig även egen utveckling och delaktighet med möjlighet att påverka ditt arbete. Vi fortbildar kontinuerligt och vid behov utbildar vi dig också i våra metoder och arbetssätt.

Vi hoppas du vill anta utmaningen att tillsammans med oss göra skillnad lokalt.

ANSÖKAN

Ansökan med personligt brev och CV skickas via e-post till hbs-ansokan@helamanniskan.se. Märk ansökan med GATUPASTOR/-PRÄST

För information om tjänsten kan du kontakta Mats Wåhleman (verksamhetschef), 08 534 709 41, Lauretta Gfrörer (HR-chef), 08 534 709 42.

Vi vill ha din ansökan senast 10 december. Vi prövar ansökningarna kontinuerligt.